Szerző: Bodnár Ádám

2005. május 9. 15:16

Hazánkban is kapható a Vision for Axapta jelentéskészítő és elemző eszköz

Az LLP Budapest révén már itthon is elérhető a Vision jelentéskészítő és elemző eszköznek az a módozata, amely a Microsoft Axapta vállalatirányítási rendszert használó szakemberek számára jelent óriási segítséget munkájuk során. A Vision for Axapta-val a cégek saját maguk is olyan testre szabott riportokat készíthetnek, amelyek nemcsak az operatív munkavégzést segítik, de a stratégiai döntéshozatalt is megkönnyítik. A Vision moduljainak többsége a legáltalánosabban elterjedt felhasználói felületet, a Microsoft Office-t használja, ezáltal könnyen elsajátító a rendszer működése.

[HWSW] Az LLP Budapest révén már itthon is elérhető a Vision jelentéskészítő és elemző eszköznek az a módozata, amely a Microsoft Axapta vállalatirányítási rendszert használó szakemberek számára jelent óriási segítséget munkájuk során. A Vision for Axapta-val a cégek saját maguk is olyan testre szabott riportokat készíthetnek, amelyek nemcsak az operatív munkavégzést segítik, de a stratégiai döntéshozatalt is megkönnyítik. A Vision moduljainak többsége a legáltalánosabban elterjedt felhasználói felületet, a Microsoft Office-t használja, ezáltal könnyen elsajátító a rendszer működése.

A Vision segítségével gyorsan és könnyen összeállíthatók a nemzetközi sztenderdeknek (UK GAAP, IFRS, stb.), megfelelő riportok; az anyavállalat, valamint a helyi vezetőség és hatóságok által előírt jelentések, melyek az igények változásával gyorsan módosíthatók. Az eddigi eszközökkel a mérleg- és eredménykimutatás alapjelentés elkészítése több órát vett igénybe, most mindössze fél óra alatt komplett, dinamikus riportok készíthetők lefúrási lehetőségekkel. A későbbiekben mindez egy gombnyomással lehívható különböző dimenziókra bontva.

A Vision segítségével maximálisan testreszabott profitelemzés készíthető különböző dimenziók szerint (pl. vevőkre, cikkekre, időszakra, stb.), drill-down funkcióval kombinálva. A riportok különféle nézetben is elmenthetők, az elkészített jelentések weben keresztül is elérhetők. A Vision az Axapta Projekt moduljával is maximálisan együttműködik. Segítségével jól láthatók például a tervezett és a tényleges költségek, valamint a bevételek közötti különbségek.

"A Vision több mint egy jelentéskészítő megoldás, hiszen a dinamikus adatelemzést is lehetővé teszi. Nagy előnye abban rejlik, hogy a felhasználók néhány napos tréning után programozás nélkül készíthetik el testre szabott jelentéseiket, s ezzel rendkívüli módon segítik az Axapta vállalatirányítási rendszerből kinyerhető adatok üzleti szempontból való elemzésének lehetőségét" -- mondta Barbara Dreska, az LLP Csoport és az LLP Budapest ügyvezető igazgatója.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról