:

Szerző: mz

2000. június 9. 20:01

Kísérleti Nokia WCDMA rendszer

A Nokia sikeresen bemutatta a világ első WAP szolgáltatását egy kísérleti WCDMA rendszeren. A tesztek Pekingben, Kínában folytak, ahol kínai nyelvű WAP anyagokat továbbítottak WCDMA rendszeren és rádióhálózaton.
A Nokia egy teljes, hálózati elemekből és terminálokból álló kísérleti WCDMA rendszerrel rendelkezik Pekingben. A rendszer működtetésében és tesztelésében a RITT (Research Institute of Telecommunication Transmission) is segédkezik, mely az Információtechnológiai Minisztérium egy részlege Kínában.
A rendszert az év elején nyitották meg. A RITT és a Nokia közösen fejlesztették ki a következő generációs mobiltechnológia szolgáltatásait, a kínai jellegzetességekre és igényekre fókuszálva.
A Nokia több kísérleti WCDMA rendszerrel is rendelkezik világszerte, köztük Kínán kívül Hong Kongban, Finnországban és Japánban. A kísérleti rendszerek segítségével a jövőbeni felhasználók megtapasztalhatják, mit is jelent a 384 kbit/másodperc adatátviteli sebesség mobil alkalmazásoknál.
A cég képes teljes megoldások szállítására, köztük WAP gateway-ek, WAP portálok, mobil terminálok, böngészők és egyéb, a WAP oldalak készítéséhez szükséges eszközök biztosítására - illetve szakemberei megfelelő támogatást is tudnak nyújtani a berendezések és szolgáltatások működtetéséhez.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.