:

Szerző: mz

2000. június 9. 19:14

Oracle fejlesztői eszközök Linux alá

Az Oracle ma bejelentette Oracle Business Components for Java és Oracle Forms Developer6i nevű internetes alkalmazásfejlesztő eszközei linuxos változatainak azonnali megjelenését. Az új eszközök egy eddig kritikus hiányt pótolnak az internetes fejlesztésre optimalizált linuxos alkalmazásfejlesztő eszközök piacán. E kulcsfontosságú termékek elérhetősége tovább növeli az Oracle vezető szerepét az internetes világban, hiszen ezzel a linuxos internetes szoftverek legteljesebb családját kínálhatja, és hangsúlyozza a cég az irányú elkötelezettségét, hogy kielégítse a fejlesztőknek a legújabb internetes technológiák iránti növekvő igényeit. A cég az új eszközöket az Oracle iDevelop 2000 konferenciasorozatának nyitó rendezvényén jelentette be. Ez a világon a legnagyobb olyan fejlesztői rendezvénysorozat, amelynek középpontjában az internetes technológiák - mint a Java, XML és Linux -, valamint a webhely-infrastruktúrák állnak.
Az Oracle Business Components for Java és a Forms Developer6i az Oracle Internet Platform részei, amely az e-business alkalmazások fejlesztését, rendszerbe állítását és felügyeletét szolgáló legátfogóbb szoftverkészlet. Megjelenésük az Oracle más olyan linuxos szoftvereinek sikeres bevezetését követi, mint az Oracle8i adatbázis-kezelő, az Oracle Application Server alkalmazáskiszolgáló, az Oracle XML fejlesztői készlete és az Oracle WebDB. Eddig az Oracle Technology Network (OTN) technológiai információs hálózatról letöltött Oracle8i-példányok több mint 50 százaléka, illetve az Oracle Application Server letöltött példányainak 75 százaléka linuxos verzió.
A Business Components for Java új Linux-változatának kibocsátásával az Oracle most először teszi elérhetővé a Business Components for Java keretrendszert különálló eszközkészletként, így az más Java-fordítókkal és kódszerkesztőkkel is használható. Az Oracle Business Components for Java olyan szabványokon alapuló, a kiszolgálóoldalon futó, Java és XML alapú keretrendszer, melynek segítségével a fejlesztők újra felhasználható üzleti komponenseket építhetnek, adaptálhatnak és állíthatnak rendszerbe az elektronikus kereskedelmi, vállalatközi és egyéb nagy teljesítményt igénylő internetes alkalmazásokhoz. A Business Components for Java segítségével fejlesztett komponenseket JavaServer oldalakként, servletekként, Enterprise JavaBeans komponensekként és CORBA objektumokként egyaránt, felcserélhető módon lehet rendszerbe állítani. A Business Components for Java keretrendszer korábban kizárólag az Oracle JDeveloper nevű Java-programozási eszköze részeként volt kapható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.