Szerző: mz

2000. június 9. 19:01

Portálpartneri program

Az Oracle egy olyan kezdeményezést indítva útjára, amely jelentősen kibővíti a vállalati portálokhoz értéknövelt szoftvereket és szolgáltatásokat biztosító cégek közösségét, ma tíz világelső céggel mint alapító tagokkal Oracle Portal Partner Initiative néven bejelentette új portálpartner-kezdeményezését. Az új partnerek, név szerint az Autonomy, az EDS, az Ernst & Young, a Factiva, az InfoSpace, az iSyndicate, a Net Perceptions, a SiteScape, a Verity és a WebEx, közös tartalmat, értéknövelt alkalmazásokat és integrációs szolgáltatásokat biztosítanak majd az Oracle Enterprise Portal keretrendszerre épülő vállalati portálok számára. Az Oracle portálpartneri kezdeményezéséhez csatlakozó szervezetek az Oracle Enterprise Portal keretrendszeren alapuló technológiában, oktatásban és támogatásban részesülnek.
Az Oracle Enterprise Portal keretrendszere a portálinfrastruktúra olyan kulcseleme, amely a felhasználókat, webes információkat és alkalmazásokat ugyanúgy egyedileg tudja kezelni, mint ahogy a cégek jelenleg szoftverinfrastruktúrájuk elemeit, mint például a címtárakat és elektronikus levelezési rendszereket, külön-külön kezelik. Az Oracle nyílt portálkeretrendszere olyan portleteken és újra felhasználható webes komponenseken alapul, amelyekből könnyen és gyorsan teljes vállalati portálokat lehet összeállítani. Bármely alkalmazásból, business intelligence kimutatásból, weblapból, XML alapú híranyagból vagy más információs forrásból könnyen portletet lehet csinálni, és azt pár mozdulattal bele lehet integrálni az Oracle Enterprise Portal keretrendszerbe, majd abban a továbbiak során rugalmasan lehet kezelni.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról