Szerző: mz

2000. június 9. 18:58

Oracle online piaci platform

Az Oracle, az e-business szoftverek legnagyobb szállítója, ma bejelentette új vállalatközi online piaci platformját. Ennek a különböző alkalmazásokból, technológiákból és szolgáltatásokból összeállított platformnak a segítségével a vállalatok saját néven futó, saját tulajdonukban lévő online piacokat hozhatnak létre maguk és kereskedelmi partnereik számára. Így a vállalatok meghívhatják beszállítóikat saját elektronikus kereskedelmi fórumukra, amelynek kialakítását az Oracle bevált technológiájára, funkcióira és bérüzemeltetési szolgáltatására bízhatják. Az Oracle Exchange technológiájára és szolgáltatásaira alapozva a cégek jelentős költségcsökkentés és nyereségnövelés mellett kibővíthetik piacaikat, és optimalizálhatják szállítói láncukat. Egy ilyen online piac beindítása csupán 45 napot igényel.
A saját néven futó online piacok kialakítása többféle forgatókönyv szerint mehet végbe. Például olyan nagy regionális cégeknek vagy nemzetközi "horizontális" vállalatoknak lehet érdemes ilyet kialakítani, amelyek meglévő ügyfélbázisuknak emelt értékű kiszolgálást kívánnak biztosítani, és emellett az online piaci szolgáltatásokkal új ügyfeleket is szeretnének toborozni. De olyan cégeknek is célszerű lehet saját néven futó online piacot létrehozni, amelyek kereskedelmi partnereikkel az interneten keresztül szeretnének forgalmat bonyolítani, kihasználva a megoldás által kínált jobb kommunikációs és együttműködési lehetőségeket, és emellett az e-business szállítólánc-stratégia révén költségcsökkentést szeretnének elérni. A saját néven futó online piacokon zajló üzleti tevékenységek a katalógus és árverés alapú adásvételtől egészen a szállítói lánc tervszerű működtetéséig, illetve az együttműködésen alapuló terméktervezésig és fejlesztésig terjedhetnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról