Szerző: Ady Krisztián

2005. április 19. 10:28

Bárki tesztelheti a Symantec kémprogram-eltávolító megoldását

[News.com] Június első napjáig használható az a béta verziójú kémprogram-eltávolító szoftver, melyet weboldalán keresztül tett elérhetővé a Symantec . Az új antispyware alkalmazást beépítik a vállalat komplett szolgáltatást nyújtü internetbiztonsági szoftvercsomagjába is.

[News.com] Június első napjáig használható az a béta verziójú kémprogram-eltávolító szoftver, melyet weboldalán keresztül tett elérhetővé a Symantec. Az új antispyware alkalmazást beépítik a vállalat komplett szolgáltatást nyújtü internetbiztonsági szoftvercsomagjába is.

Komplett csomagba építve

A bétatesztelés lejártát követően a kémprogram-eltávolító alkalmazás a Norton Internet Security AntiSpyware Edition szoftvercsomagban lesz elérhető, mely az új alkalmazás mellett vírusírtót, tűzfalat és egyéb biztonsági szoftvereket is tartalmaz.

A vállalat elsősorban azért tette elérhetővé az alkalmazást, hogy a felhasználók kipróbálhassák azt az internetről ingyenesen elérhető, más hasonszőrű testvérével szemben. A kémprogramok egyre nagyobb fejtörést okoznak a felhasználóknak és egyre nagyobb annak a veszélye, hogy ilyen kártékony programokkal fontos személyes adatokhoz jutnak hozzá illetéktelenek.

A puding próbája az evés

Más vállalatok, többek között a Microsoft is ingyenes szoftvereket nyújt a kémprogramok elleni védekezéshez, a Symantec pedig most ezzel a bárki által letölthetővé tett bétával szeretné bemutatni, hogy saját alkalmazása is megéri az árát. A kémprogram-eltávolítót is tartalmazó Norton Internet Security 2005 csomagért 80 dollárt, 10 dollárral többet kell majd fizetni, mint a jelenleg megvásárolható, ezt a szoftverkomponenst nem tartalmazó változatért.

Kraig Lane, a Symantec menedzsere szerint a programokat monitorozó saját megoldásuk hatékonyabb lehet más alkalmazásoknál, hiszen a tűzfallal együttműködve a szoftver sokkal hatékonyabban akadályozhatja meg az adatok kiszivárgását, mint más, önállóan települő antispyware alkalmazások.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról