Szerző: mz

2000. június 8. 23:02

Intelligens toll

Christer Fahraeus egy szívet rajzol egy papírdarabra, odavet mellé egy e-mail címet, majd megjelöl egy apró kockát, mely a firkálmány e-mail voltát jelzi; a szivecske pillanatok múlva megjelenik a címzett PC-jének beérkezett levelei között. Amivel mindezt el lehet követni, az az Anoto, mely automatikusan szinkronizál a számítógéppel mindent, amit leírnak vele, majd az anyagokat el is lehet küldeni mint faxot, e-mailt vagy SMS-t - feltéve, hogy speciális papíron használjuk. A demonstrátor és feltaláló szerint találmánya az elektronikus korba mozdítja át a tollat és a papírt.
Az Anoto toll a Bluetooth technológiát használja, mely elektronikus eszközök egymás közötti, rádióhullámokon folytatott kommunikációjára készült, és széles ipari támogatással bír.
Jelenleg nincsenek Bluetooth-kompatibilis eszközök a piacon. Az Anoto-t az Ericsson fogja gyártani, a toll mellett egy Bluetooth headset lesz a következő ilyen termékük, mely így kábel helyett rádióhullámokkal kapcsolódik a mobiltelefonnal. Elérhetősége az év közepére várható.
Az Ericsson egy Bluetooth telefonadaptert is meg fog jelentetni, mely a telefon rendszercsatlakozójára illeszthető, és a Bluetooth headset-tel való kapcsolattartásra, vagy egyéb vezeték nélküli kommunikációra használható. A cég két új telefonja, a T36 és az R520 már beépített Bluetooth támogatással készülnek - ámbár csak jövőre vehetjük őket kézbe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról