Szerző: Bodnár Ádám

2005. április 5. 16:07

Megszűnhet a Sulinet adókedvezménye

Elkészült az Adóreform Bizottságnak az adórendszer átalakítására vonatkozó javaslata, a Pénzügyminisztériumhoz eljuttatott összefoglaló szerint a bizottság többek között megszüntetné a Sulinet adókedvezményt is. A Pénzügyminisztérium honlapján is elolvasható dokumentum azonban egyelőre csupán javaslat és mindössze egyetlen helyen említi a Sulinet programot, a 36. oldalon. Megszüntetésre javasoljuk a fogyasztást ösztönző Sulinet kedvezményt és megfontolásra javasoljuk az oktatáshoz kötődő kedvezmények fokozatos megszüntetését is -- áll az anyagban.

[HWSW] Elkészült az Adóreform Bizottságnak az adórendszer átalakítására vonatkozó javaslata, a Pénzügyminisztériumhoz eljuttatott összefoglaló szerint a bizottság többek között megszüntetné a Sulinet adókedvezményt is. A Pénzügyminisztérium honlapján is elolvasható dokumentum azonban egyelőre csupán javaslat és mindössze egyetlen helyen említi a Sulinet programot, a 36. oldalon. "Megszüntetésre javasoljuk a fogyasztást ösztönző Sulinet kedvezményt és megfontolásra javasoljuk az oktatáshoz kötődő kedvezmények fokozatos megszüntetését is" -- áll az anyagban.

A 2003. július 1-én indult Sulinet Expressz program keretén belül eleinte csak a tanárok és a diákok juthattak adókedvezményes kontrukcióban személyi számítógéphez és alkatrészekhez, később a kedvezményezettek körét kiterjesztették, így ma már valamennyi, a személyi jövedelemadóról szóló törvény hatálya alá eső magánszemély igénybeveheti a Sulinet Expressz nyújtotta évente maximum 60 ezer forintos adókedvezményt, feltéve, hogy éves bruttó jövedelme nem haladja meg a 4 millió forintot.

A program keretén belül eddig több mint félmillió család vásárolt számítástechnikai eszközöket, köztük 130 ezer új számítógépet. A Sulinet Expressz honlapján olvasható adatok szerint 2003-ban a résztvevők 22,7 milliárd forint értékben vásároltak számítógépeket és számítástechnikai eszközöket és összesen 15 milliárd forint adókedvezményben részesültek. Tavaly a Sulinet program forgalma 22,4 milliárd forint volt, az idei év első három hónapjában pedig 1,8 milliárd forint értékben vásároltak a kedvezményezettek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról