Szerző: Ady Krisztián

2005. április 5. 11:23

Egyetlen kattintással válthatunk madártávlati nézetre a Google online térképében

A Google februárban indította útjára Google Maps szolgáltatását, melynek keretén belül lehetőségünk nyílik Észak-Amerika várostérképeinek megtekintésére, úticélok kiválasztára, valamint házszámtól házszámig tartó útvonaltervezésre. A rendszer most, alig két hónappal később a kiválasztott úticélokról készült műholdas képekkel bővült ki.

[HWSW] A Google februárban indította útjára Google Maps szolgáltatását, melynek keretén belül lehetőségünk nyílik Észak-Amerika várostérképeinek megtekintésére, úticélok kiválasztára, valamint házszámtól házszámig tartó útvonaltervezésre. A rendszer most, alig két hónappal később a kiválasztott úticélokról készült műholdas képekkel bővült ki.

Pizzériák, szállodák

A rendszer egyelőre csak az Egyesült Államok térképét tartalmazza kereshető, böngészhető formában. A Google Maps azt is meg tudja mutatni, hogy az általunk kiválasztott városban, területen hol vannak például pizzériák, szállodák, merre induljunk New Yorkban, ha magyar éttermet keresünk, vagy épp hol kaphatók kedvenc divattervezőnk darabjai San Franciscóban.

A Google Maps adatait a TeleAtlas szolgáltatja, melyet a Google az általa felvásárolt Keyhole adataival és műholdfelvételeivel egészített ki. A felvásárlást követően többen valószínűsítették a szolgáltatások integrálását, mely most láthatóan be is következett. A Google a felvásárlást követően első lépésként csökkentette a Keyhole szoftverek árát.

Melyik sarkon kell befordulni?

A Google Maps szolgáltatás így is többet nyújtott már, mint egy átlagos térkép, most azonban igazán különlegessé vált. A térképek olvasásával számos utazónak problémái adódnak, egy-egy jellemző pont kiválasztása és megjegyzése azonban sokat segíthet a tájékozódásban, legyen az egy nagyobb, ismerős épület, egy park, vagy egy bevásárlóközpont.


Madártávlatból

A Keyhole műholdképeinek integrálását követően a Google Maps légifelvételeket, műholdképeket mutat a kiválasztott célpontról és környékéről, nagyban megkönnyítve a tájékozódást, a két nézet között pedig egyetlen kattintással válthatunk. A műholdas kép együtt él a térképpel, ugyanúgy nagyítható és kicsinyíthető. A Google mindezt teljesen ingyenesen nyújtja az internetezők számára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról