Szerző: bzd

2000. június 8. 19:09

Vízhűtés videokártyára és processzorra

XTR barátunk küldött pár URL-t, amíg a könyveim fölött gubbasztottam, azaz szinte átvette a rovat vezetését. ;) Lássuk mik ezek:
Az első a HardOCP-ről van, semmilyen kommentár nem volt hozzá.


Azért igazán oda lehetett volna írni, hogy a procin levőnek van-e alja, vagy a víz közvetlenül a procimaggal érintkezik. A rögíztés egyébként elég igénytelen megoldás, ha nem éri víz a procimagot, akkor azért, mert nem elég szoros, ha pedig nincs alja a blokknak, akkor meg nem lehet túl nagy benne a víznyomás, mert a szilikonkaucsuk elég ergya ilyen célra.

A másik GeForce-ra egy távoli finn rokonunk applikált vízhűtést. Nem tudom miért kellett sima vízhűtéshez bebugyolálni a dolgot, peltiernek nyoma sem volt a (finn:) szövegben. A víztartály is a gép mellett van, szóval még csak az sem lehet, hogy kirakta a tundrára a hűtővizet... Mindenesetre sikerült 160MHz-en hajtani az eredetileg 120MHz-es órajelű chipet...

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról