Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 16. 09:14

A Matáv többségi részesedést szerez a Telekom Montenegróban

A Matáv megállapodást írt alá a montenegrói kormánnyal a montenegrói távközlési társaság, a Telekom Montenegro (Telekom Crne Gore AD vagy TCG) 51,12 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról

[HWSW] A Matáv megállapodást írt alá a montenegrói kormánnyal a montenegrói távközlési társaság, a Telekom Montenegro (Telekom Crne Gore AD vagy TCG) 51,12 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról 114 millió eurós vételáron. A Matáv emellett megállapodott a kisebbségi részvényesekkel további 15,97 százalékos részesedés megvásárlásáról 17 millió euróért.

A most aláírt megállapodásokban szereplő 67,09 százalékos tulajdonrészen kívül a Matáv törekszik további kisebbségi részesedések megszerzésére, és a megmaradó részvényekre ajánlatot tesz 2,2 eurós részvényenkénti áron. A feltételek megfelelnek a Matáv korábbi ajánlatának, melyben a Telekom Montenegro 100 százalékáért ajánlott maximális ár 165 millió euró volt.

A tranzakció pénzügyi zárására várhatóan 2005. április elején kerül sor, a vásárlást a Matáv döntően hitelből fogja finanszírozni. A tranzakció lezárásának időpontjától kezdve a Matáv pénzügyi kimutatásaiban teljes körűen konszolidálni fogja a Telekom Montenegrót.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról