Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

A Matáv többségi részesedést szerez a Telekom Montenegróban

Bodnár Ádám, 2005. március 16. 09:14
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Matáv megállapodást írt alá a montenegrói kormánnyal a montenegrói távközlési társaság, a Telekom Montenegro (Telekom Crne Gore AD vagy TCG) 51,12 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról

[HWSW] A Matáv megállapodást írt alá a montenegrói kormánnyal a montenegrói távközlési társaság, a Telekom Montenegro (Telekom Crne Gore AD vagy TCG) 51,12 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról 114 millió eurós vételáron. A Matáv emellett megállapodott a kisebbségi részvényesekkel további 15,97 százalékos részesedés megvásárlásáról 17 millió euróért.

A most aláírt megállapodásokban szereplő 67,09 százalékos tulajdonrészen kívül a Matáv törekszik további kisebbségi részesedések megszerzésére, és a megmaradó részvényekre ajánlatot tesz 2,2 eurós részvényenkénti áron. A feltételek megfelelnek a Matáv korábbi ajánlatának, melyben a Telekom Montenegro 100 százalékáért ajánlott maximális ár 165 millió euró volt.

A tranzakció pénzügyi zárására várhatóan 2005. április elején kerül sor, a vásárlást a Matáv döntően hitelből fogja finanszírozni. A tranzakció lezárásának időpontjától kezdve a Matáv pénzügyi kimutatásaiban teljes körűen konszolidálni fogja a Telekom Montenegrót.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.