Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 09. 14:50:49

Létrejöhet az IBM-Lenovo ügylet

Az IBM bejelentette, hogy a Lenovóval együtt megkapták az amerikai hatóságok szükséges hozzájárulását ahhoz, hogy létrejöjjön a decemberben bejelentett tranzakció, amelynek keretén belül a kínai cég 1,25 milliárd dollárért megveszi a Nagy Kék személyi számítógépes üzletágát.

[HWSW] Az IBM bejelentette, hogy a Lenovóval együtt megkapták az amerikai hatóságok szükséges hozzájárulását ahhoz, hogy létrejöjjön a decemberben bejelentett tranzakció, amelynek keretén belül a kínai cég 1,25 milliárd dollárért megveszi a Nagy Kék személyi számítógépes üzletágát.

Amit arról beszámoltunk, az ügyletet nemzetbiztonsági kockázatok miatt szigorúan megvizsgálta a külföldi befektetéseket vizsgáló bizottság (Committee on Foreign Investments in the United States, CFIUS), miután olyan aggodalmak merültek fel, hogy a kínai vállalat esetleg ipari kémkedésre használná az IBM egyes amerikai létesítményeit. Egyesek azt is aggályosnak találták, hogy az egyik legnagyobb kormányzati informatikai beszállító idegen ország befolyása alá kerül.

Stephen Ward, az IBM személyi számítógépes részlegének vezetője és a létrejövő "új Lenovo" elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a CFIUS egyhangúlag jóváhagyta a felvásárlást, azonban arról nem beszélt, hogy a két cégnek milyen feltételeknek kell megfelelnie. Ward mindazonáltal közölte, hogy sem az IBM, sem a Lenovo részéről nem szükséges a létesítményekkel kapcsolatban korlátozások bevezetése, illetve a Lenovo kezében levő IBM-részleg ezután is értékesíthet termékeket amerikai kormányzati intézményeknek.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 21:30

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.