Szerző: mz

2000. június 7. 21:35

A jövő postája Portugáliában

A Hewlett-Packard Company bejelentette, hogy a portugál posta, a CTT 24 darab HP 9100C digitális kézbesítőt (Digital Sender) telepített fő fiókjainál.
A CTT szerint a HP 9100C digitális kézbesítők telepítése újabb lépést jelent az 1998-ban hálózat lapolvasók installálásával útnak indított papírcsökkentési kezdeményezés során.
A HP 9100C Digital Sender kézbesítők hadrendbe állításával a CTT szeretné továbbfejleszteni dokumentumkezelési kezdeményezését, és újabb papíron létező dokumentumokat, például oktatási és kezelési kézikönyveket on-line dokumentumtárban hozzáférhetővé tenni. Végső soron a CTT azt reméli, hogy a régebben papíron tárolt dokumentumok elektronikus formában történő tárolását hétköznapi gyakorlattá tudja tenni, és ezáltal növelni tudja a vállalat információkezelési és terjesztési kapacitását.
A CTT szerint a HP 9100C Digitális Kézbesítő azért váltja fel a hálózati lapolvasókat, mert egyszerűbb a használata, nem igényli speciális szoftver telepítését a felhasználó PC-in, és zökkenőmentesen illeszkedik a CTT meglévő hálózati infrastruktúrájába.
A HP Digital Sender kézbesítők telepítése óta a CTT-nél csökkentek a költségek, megnőtt a megbízhatóság és a funkcionalitás. Mindennek eredményeképpen a CTT úgy tervezi, hogy a HP Digital Sender kézbesítőt szabványos kommunikációs eszközzé avatja, és ilyen egységgel szereli fel az összes CTT postahivatalt, hogy az ügyfelek is ki tudják használni a HP 9100C Digital Sender digitális kézbesítő "send-to-email" (küldés e-mailbe) funkcióját.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról