Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

3GSM: Microsoft szoftver kerül egyes Nokia mobiltelefonokba

Bodnár Ádám, 2005. február 14. 15:11
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[HWSW] A Nokia a jövőben a Microsoft technológiáit is használni fogja mobiltelefonjaiban annak érdekében, hogy a tulajdonosok könnyebben tudják zenéiket a számítógépükről a telefonba tölteni. A két vállalat emellett együttműködik annak érdekében is, hogy a Nokia mobilok használhatók legyenek a Microsoft szoftvereire épülő vállalati hálózatokban. A megállapodás pénzügyi hátteréről a felek nem nyilatkoztak.

A Nokia a jövőben a Windows Media Audio (WMA) formátumot, valamint a Microsoft digitális jogkezelő rendszerét támogatja, a finn cég szerint ez a legegyszerűbb módja annak, hogy a felhasználók zenéiket a telefonjukra töltsék. A mobiltelefon-gyártó emellett olyan Microsoft technológián alapuló megoldásokat dolgoz ki a szolgáltatók számára, amelyek lehetővé teszik például dalok mobiltelefonos megvásárlását és letöltését.

A Nokia-Microsoft szerződés nem egyedülálló a mobilpiacon. A közelmúltban az Apple és a Motorola állapodtak meg arról, hogy a piacvezető iTunes Music Store szolgáltatásból megvásárolt dalok mobiltelefonon is hallgathatóak lesznek.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.