Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 14. 15:11

3GSM: Microsoft szoftver kerül egyes Nokia mobiltelefonokba

[HWSW] A Nokia a jövőben a Microsoft technológiáit is használni fogja mobiltelefonjaiban annak érdekében, hogy a tulajdonosok könnyebben tudják zenéiket a számítógépükről a telefonba tölteni. A két vállalat emellett együttműködik annak érdekében is, hogy a Nokia mobilok használhatók legyenek a Microsoft szoftvereire épülő vállalati hálózatokban. A megállapodás pénzügyi hátteréről a felek nem nyilatkoztak.

A Nokia a jövőben a Windows Media Audio (WMA) formátumot, valamint a Microsoft digitális jogkezelő rendszerét támogatja, a finn cég szerint ez a legegyszerűbb módja annak, hogy a felhasználók zenéiket a telefonjukra töltsék. A mobiltelefon-gyártó emellett olyan Microsoft technológián alapuló megoldásokat dolgoz ki a szolgáltatók számára, amelyek lehetővé teszik például dalok mobiltelefonos megvásárlását és letöltését.

A Nokia-Microsoft szerződés nem egyedülálló a mobilpiacon. A közelmúltban az Apple és a Motorola állapodtak meg arról, hogy a piacvezető iTunes Music Store szolgáltatásból megvásárolt dalok mobiltelefonon is hallgathatóak lesznek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról