:

Szerző: Ady Krisztián

2005. február 9. 08:52

Közel tucatnyi Windows-frissítés a Microsofttól

[HWSW] Újabb letöltendő Windows-frissítéseket tett elérhetővé a Microsoft az automatikus frissítést biztosító WindowsUpdate webhelyen keresztül. A korábban ígért 13 helyett végül 11 megjelent frissítésből kettő nem a Windows XP operációs rendszerekhez készült, s további három telepítésére nincs szükség, ha a rendszerre nem installálták fel a .NET Framework komponenseket.

A javításokat akkor is telepíteni kell, ha a rendszeren megtalálható a Windows XP második szervizcsomagja is. A februári csomagban a Microsoft SharePoint, Internet Explorer és Media Player szoftverek komponenseit foltozgatta a vállalat, szinte kivétel nélkül kritikus biztonsági réseket megszüntetve. A redmondi vállalat minden hónap második keddjén teszi elérhetővé a Windows operációs rendszerekhez készített frissítéseit.

A javításokhoz a Microsoft Windows Update weboldalán keresztül lehet a legegyszerűbben hozzáférni, amelyhez hivatkozásokat nemcsak hírünk első bekezdésében, illetve a vállalat weboldalán, hanem az Internet Explorer böngésző 'Eszközök', valamint a Start menü 'Minden program' menüpontja alatt is találhatunk. A biztonságos böngészés érdekében feltétlenül érdemes frissíteni rendszerünket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.