:

Szerző: Ady Krisztián

2000. június 6. 20:32

Nick Caddick (S3 PR) interjú

GA-Harware jóvoltából - Nick Caddick-től - megtudhatunk egy kicsit az S3 grafikus részlegének jövőjéről. Nem túl sok PR anyag látott napvilágot a Joint Venture bejelentése óta, így itt volt az ideje egy gyors interjúnak...

GA-Harware jóvoltából - Nick Caddick-től - megtudhatunk egy kicsit az S3 grafikus részlegének jövőjéről. Nem túl sok PR anyag látott napvilágot a Joint Venture bejelentése óta, így itt volt az ideje egy gyors interjúnak...

GAH: Az S3-VIA Joint Venture bejelentése óta nagyon keveset hallottunk rólatok, és a lehetséges jövőbeni termékekről.

Nick: Bár a bejelentés megtörtént, még mindig nem lett a hatóságok által jóváhagyva az ügylet. Addig amíg ez meg nem történik, nem jelenthetünk be semmit az elkövetkezendő termékekkel kapcsolatban. Ellenben van egy meglehetősen szolid termékünk, a Savage 2000, van egy mobil chip-ünk, melyet a legelső 10 laptop-gyártóból 9 elfogadott, valamint van egy kifejezetten nagy teljesítményű integrált chipkészletünk az OEM-ek, SI-k (system integrator - rendszer-fejlesztők/építők) részére. (ez csak a PM133 lehet..:)

GAH: Lesz-e a Savage2000 chipből továbbfejlesztett verzió 0.18-as technológiával (ahogyan erről már szó volt egyszer)? Ha igen, megtudhatunk-e valamit a specifikációkról?

Nick: Nemsokára lesz egy bejelentés a Savage 2000-el kapcsolatban, bár pontosabbat a tartalmáról sajnos nem tudok még.

GAH: Van-e valami az S3 fejlesztőinek/mérnökeinek tarsolyában a vetélytársakkal kapcsolatban?

Nick: A "joint venture" speciálisan arra lett kitalálva, hogy mindkét cégnek a legjobb megoldásokat dolgozza ki a video/grafika terén. Jelenleg is ez a helyzet, s mihelyst lehet, bejelentjük "roadmap"-unkat. Az elvárás saját magunkkal szemben az, hogy újra elsők legyünk!

GAH: Kérlek erősítsd meg a web-en forgó feltételezéseket, miszerint az S3 video-szegmensből való kilépése nem más, mint fikció.

Nick: A web-en mindig vannak spekulációk, ez ennek a médiumnak a természetes velejárója, természete. Mi még mindig erősen benne vagyunk a grafikus üzletben, bár a körülmények mások lehetnek. Szövetségre léphetünk arra megfelelő cégekkel céljaink elérése érdekében, a jövedelmező és eredményes üzlet reményében. Mi még mindig a legnagyobb üzletrésszel rendelkezünk a video technológiával kapcsolatos szabadalmak piacán, s az Intel-lel is érvényes még a 8 éves szabadalom-megosztási egyezményünk.

GAH: Köszönjük.

Mi is köszönjük Barna Józsefnek, hogy feltette a kérdéseket...:)

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.