Szerző: mz

2000. június 6. 19:24

Exchange 2000

A Microsoft Exchange Server 2000 szoftverével a webprogramozók az elkészített honlapokat e-mail, tennivalók listája, naptár, illetve hasonló szolgáltatásokkat bővíthetik. Az Exchange Server 2000-t az Interneten keresztül lehet majd bérelni, 12 application service provider (ASP) révén.
A cég érdeklődésének középpontját a dobozos, személyi számítógépekre szánt termékek felől az Internet-programok és szolgáltatások felé tolja el; olyan szolgáltatások felé, melyek többféle rendszeren, weblapon és számítógépes eszközön is elérhetők, működnek. A Microsoft a Next Generation Windows Services nevű új stratégia részleteit várhatóan június 22-én fogja megismertetni az érdeklődőkkel.
A cég állítása szerint 2500 IT-dolgozót képeztek ki az Exchange Server 2000 telepítésére, és 25 ASP teszteli a szoftver hostolásának és bérlésének rendszerét.
A program tesztváltozata letölthető a Microsoft honlapjáról. A végleges változat várhatóan szeptember végére készül el. Kapható viszont hozzá az az ingyenes resource kit, melynek segítségével a felhasználók testreszabott képernyőket, honlapokat, illetve összetettebb digitális vállalati hirdetőtáblákat hozhatnak létre.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról