:

Szerző: zsozso

2000. június 6. 17:00

Sokrétű kérdés

    -----Eredeti üzenet-----
    Feladó: Attila Kertes [SMTP:attis44@yahoo.com]
    Küldve: 2000. május 30. 18:31
    Címzett: zsozso@hwsw.hu
    Tárgy: paf

    Szia!

    Megszokasbol en se ekezettel irok elnezest erte. Az egyik gondolatom az ASUS P2B. Irta valaki, hogy az IRQ hozzarendeles nem mindig mukodik. Ezzel en is szivtam nem is keveset. Valami miatt az SBLive! es a MiroPCTV (most mar PinnaclePCTV) mindenaron ugyanazt az IRQt akarja hasznalni. Ha jol emlekszem az volt a gyogyir, hogy meg kellett nekik mondani melyik IRQ-t hasznaljak, utana teljes driver es eszkoz eltavoitas a windowsbol majd jott egy autodetect es vegre minden a helyere kerult. Sajnos az SB16 emulacios IRQ-t nem tudtam befolyasolni igy ezzel sokat kuszkodtem. A gepem azota is stabil. Ettol a kis malortol eltekintve meg nem fogom azt gondolni, hogy szar.
    A masik egy kerdes, hogy hol talalom a legfrissebb hibastatisztikakat?
Elment a kedvem tőle, mert asszem csak az APEH nem szállt rám miatta.
    Ha mar levelezot ragadtam megkerdem, hogy mit lehet kezdeni egy hibas IBM 1.7 GB -os vinyoval? A problema az, hogy nagyon lassu es van rajta bad sector. Ha ilyet talal csipog, lelassul, mint egy CD olvaso, kiad egy keves surlodo hangot, ujra felporog, ujra csipog, ... Ha jol tudom van valami specialis program amivel ujra lehet formazni ugy, hogy a firmware tablazatat is frissiti. Viszont ez nem tudom, hogy tenyleg gyogyir lesz-e a problemamra? Ettol eltekintve a vinyo 3 evig szolgalt mielott vegleg kifaradt.
Ha nem tudod rendesen felformázni, akkor kuka, mert valami más baja is van. A Firmware író szoftverke a gyakorlatban csak annyi pluszt tud, hogy eltünteti a hibás szektorokat a drive-ról. Ha viszont hagyományos módon megformázod, akkor ugyanúgy nem hozzáférhetők, de látszik, hogy hibás a lemez. Esetleg még annyit tehetsz, hogy Norton Disk Doctorral rázavarsz egy "rigrózus" tesztet. Ezzel ugyan elszüttyög egy napig, de biztosan minden gyanús szektort "bad"-nek jelöl, így nem kezd el szüttyögni a 'hol jó-hol nem jó' szektorokkal.
    Ami a hazat illeti a szobamban nyaron 30+ fok van. Szegeny Quantum EL 7.6 GB ugy melegszik, hogy meg nem mertem ratenni a hazat, ahogy illik (ami a felbukast illeti a szekreny tetejen nem zavar). Van vinyohuto ventillatorom is, de meguntam, hogy hetente ki kell szerelni, ha viszem valahova a vinyomat, ugyhogy az is ott van a szekreny tetejen. Altalaban hany fokot birnak ki az alkatreszek tartos karosodas nelkul? Gondolok itt olyanra, hogy TV tuner, 3D kartya, vinyo, CD olvaso (4 ora folyamatos porges utan mindig attol felek, hogy megolvad a lemez), stb.

    Koszonettel,
    Attila
Általánosan, mondjuk ha minden 50 fok alatt van, az még ok. Persze erre így nem lehet kerek perec választ adni. Azonban minden eszköz leírásában (vagy az Interneten) megtalálod a választ.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.