Szerző: Ady Krisztián

2005. január 26. 11:16

Közel fél éves késéssel került a boltokba a Panasonic X700 okostelefonja

[HWSW] A Panasonic bejelentette, hogy végre kapható első symbianos okostelefonja, a már korábban, tavaly márciusban bemutatott X700 mobiltelefon. A széthajtható, beépített kamerával rendelkező készüléket miniSD memóriakártyával lehet bővíteni, melyen képek és prezentációk mellett más adatok, és akár Series 60 platformon futó alkalmazások is tárolhatók.

Okos telefon

Az X700 képes az e-mail üzenetek mellett a Word, Excel és PowerPoint dokumentumok megtekitésére, sőt szerkesztésére is. Utóbbi állományokból Bluetooth vezeték nélküli kapcsolaton keresztül akár prezentációk is vetíthetők megfelelő kivetítő segítségével. A symbianos alkalmazások mellett Java játékok és programok is futtathatók az okostelefonon.

A Panasonic új mobilja a Bluetooth vezeték nélküli kapcsolat mellett közvetlen USB-csatlakozásra is képes, melyen keresztül laptopokhoz, kézi számítógépekhez is csatlakoztathatjuk. A beépített kamera mozgóképet és hangot is rögzít, fényszegényebb helyeken pedig beépített segédfény teszi lehetővé a jobb minőségű képek elkészítését.

Három sáv, GPRS

Az X700 készülék háromsávos, az 900 és 1800 MHz-es hálózatok mellett az Egyesült Államok 1900 MHz-es GSM-hálózatain is használható, adatátvitel terén pedig GPRS-kapcsolatokat támogat. A készülék akkumulátora 5 órás beszélgetési és 250 órás készenléti időt biztosít a Panasonic tájékoztatása szerint.

A telefonba helyezhető miniSD memóriakártyát kifejezetten mobiltelefonok számára fejlesztették ki, mérete mindössze 37 százaléka a normál Secure Digital memóriakártyákénak. A miniSD kártyák a mellékelt adapter segítségével bármilyen SD-kompatibilis készülékbe behelyezhetők.

A készülék ára 100 ezer forint körül alakul kártyafüggetlenül, a Vodafone Magyarország két éves hűségnyilatkozat és új előfizetés vásárlása mellett 54990 Ft-ért, VitaMAX kártyás csomagban pedig 79990 Ft-ért kínálja a Panasonic X701-es, live! menüs változatot.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról