:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 17. 11:35

Ötezer dolgozójától válik meg az Oracle

Lawrence J. Ellison
Larry Ellison
[HWSW] Az Oracle Corp. bejelentette, hogy a PeopleSoft integrálása a tervek szerint halad, és hogy a két cég együttes létszámát 50 ezerre csökkenti, ami mintegy ötezer fős elbocsátással jár, ezek többsége nyilván a PeopleSoftot érinti. Már megkezdődött az érintett dolgozók értesítése, és a következő tíz nap során megtörténik többségük tájékoztatása.

Elkötelezettség

Az Oracle közölte, hogy tervei szerint a PeopleSoft fejlesztői és terméktámogatási munkatársainak több mint 90 százalékát átveszi, ugyanis a vállalat elkötelezett a futó fejlesztési projektek befejezésében. A PeopleSoft fejlesztői csapata befejezi a PeopleSoft alkalmazás 8.9-es verziójának fejlesztését, és a végleges termék piacra bocsátásával párhuzamosan megindul az alkalmazásegyüttes újabb, 9.0-s verziójának fejlesztése. A PeopleSoft támogatási szolgálata pedig az Oracle technikai támogatási szervezetének segítségével továbbra is világszerte folyamatos támogatást biztosít a PeopleSoft-ügyfeleknek.

Amint az ismert, amikor az Oracle bejelentette, hogy fel kívánja vásárolni a PeopleSoftot, közölte, hogy beszünteti az új alkalmazások fejlesztését és egyes terméktámogatási szolgáltatásokat. Ezt a bejelentést mind a PeopleSoft, mind pedig annak ügyfelei részéről komoly kritika érte, később az Oracle kénytelen volt megváltoztatnia álláspontját. A cégvezetés nyilvánvalóan belátta, hogy amennyiben teljesíti ígéretét, PeopleSoft-ügyfelek garmadája fog elpártolni a cégtől.

"A PeopleSoft technikai gárdája túlnyomó többségének megtartása révén az Oracle megfelelő háttérrel rendelkezik ahhoz, hogy betartsuk a PeopleSoft ügyfeleinek az elmúlt másfél év során tett ígéreteinket a fejlesztés és támogatás továbbviteléről" -- mondta Larry Ellison, az Oracle elnök-vezérigazgatója.

Önként távozók

Noha az elbocsátott dolgozók száma több, mint amennyire egyes szakértők számítottak, kevesebb annál, mint amennyi az Oracle első becslése volt. A cég korábban úgy vélte, legalább hatezer alkalmazottjától meg kell válnia. Piaci elemzők azonban úgy vélik, az elbocsátott dolgozók mellett sokan saját akaratukból hagyják majd el a vállalatot, azonban hogy mennyien lesznek, az csak hetek múlva derül ki.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.