Szerző: mz

2000. június 5. 21:55

Intel 820E

Ugyan a jelek szerint mindenki az AMD új processzoraira koncentrál, nem szabad megfeledkezni a sarokban félénken kuncogó Intelről sem, aki nem mert üres kézzel érkezni, és hozott nekünk egy új chipsetet, a 820E-t.
Az új chipset új I/O Controller Hub-ot kapott, mely nagyobb rendszerteljesítményt és flexibilitást tesz lehetővé. A 820E chipset ugyanazt az RDRAM memóriavezérlő hubot használja, mint az eredeti, novemberben bevezetett 820-as. Az új I/O vezérlő (ICH2) egy további USB vezérlőt, egy többféle módon is felhasználható LAN interfészt, két ATA/100-as csatolót és maximálisan hatcsatornás, AC'97-es, surround támogatással ellátott hangvezérlést biztosít. A két USB csatolóval az USB adatátvitel sebessége összesen 24 Mbit/sec lehet, ez részét képezi az Intel "Ease of Use of the PC" törekvésének, azaz a könnyen használható PC-k készítését célzó tervnek. A dupla ATA/100-as vezérlőhöz egyelőre nem lehet kapni ugyan merevlemezt, és mint egy régebbi hírben említettük, a SerialATA várható megjelenése miatt nem is lesz ilyen, de azért a havaroknak eldicsekedhetünk vele. Az FSB továbbra is 100 és 133 MHz lehet.
Az Intel 820E chipset 1000 darabos kiszerelésben darabonként 35 dollárért kapható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról