Szerző: Budai Péter

2005. január 12. 10:32

Nincs komoly veszélyben a FreeBSD Java licence

[OSDir] A FreeBSD nemrég tudatta hírlevelében, hogy a Sun Microsystems visszavonta az operációs rendszer Java Virtual Machine licencét, és habár a FreeBSD mindent megtett annak érdekében, hogy a Sunnal újratárgyalja a megállapodás részleteit, süket fülekre talált. Mint Justin Gibbstől, a FreeBSD Foundation titkárától kiderült, a hírrel az alapítványnak egyetlen célja volt: eljutni a nyilvánossághoz, és elérni, hogy a probléma a Sunnál is gyorsan eljusson az érdekelt emberekhez.

"A Foundation Java licencproblémái a két fél gyatra kommunikációja miatt alakultak ki. A hírlevelünk felkeltette a 'megfelelő ember' figyelmét a Sunnál, így hamarosan minden szempontból elfogadható megoldás várható. A FreeBSD Foundation hírlevélben nyomban tudatni fogja, ha a Java licenccel kapcsolatban jó hírekről tudunk beszámolni, de jelenleg úgy véljük, hogy ez a kis megbicsaklás semmilyen következményekkel nem fog járni a bináris disztribúciókat tekintve" -- tudatta Justin Gibbs.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.