Szerző: Budai Péter

2005. január 12. 10:32

Nincs komoly veszélyben a FreeBSD Java licence

[OSDir] A FreeBSD nemrég tudatta hírlevelében, hogy a Sun Microsystems visszavonta az operációs rendszer Java Virtual Machine licencét, és habár a FreeBSD mindent megtett annak érdekében, hogy a Sunnal újratárgyalja a megállapodás részleteit, süket fülekre talált. Mint Justin Gibbstől, a FreeBSD Foundation titkárától kiderült, a hírrel az alapítványnak egyetlen célja volt: eljutni a nyilvánossághoz, és elérni, hogy a probléma a Sunnál is gyorsan eljusson az érdekelt emberekhez.

"A Foundation Java licencproblémái a két fél gyatra kommunikációja miatt alakultak ki. A hírlevelünk felkeltette a 'megfelelő ember' figyelmét a Sunnál, így hamarosan minden szempontból elfogadható megoldás várható. A FreeBSD Foundation hírlevélben nyomban tudatni fogja, ha a Java licenccel kapcsolatban jó hírekről tudunk beszámolni, de jelenleg úgy véljük, hogy ez a kis megbicsaklás semmilyen következményekkel nem fog járni a bináris disztribúciókat tekintve" -- tudatta Justin Gibbs.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról