Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Energiatakarékos AMD Opteronok

Bodnár Ádám, 2004. december 06. 14:13
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az AMD mobil processzoraiban már régóta alkalmazza a PowerNow! energiatakarékos technológiát, amelyet most a szerverekbe szánt Opteron esetében is bevezet. A PowerNow! a processzor terhelésének függvényében képes módosítani a chip órajelét és működési feszültségét, ezáltal csökkenteni a fogyasztását és hőtermelését olyan esetekben, amikor nincs kihasználva. A kedvezőbb fogyasztási és hőleadási adatok lehetővé teszik, hogy a szerverek üzemeltetői megtakarítsák a villanyszámla és a klímaköltség egy részét.

[HWSW] Az AMD mobil processzoraiban már régóta alkalmazza a PowerNow! energiatakarékos technológiát, amelyet most a szerverekbe szánt Opteron esetében is bevezet. A PowerNow! a processzor terhelésének függvényében képes módosítani a chip órajelét és működési feszültségét, ezáltal csökkenteni a fogyasztását és hőtermelését olyan esetekben, amikor nincs kihasználva. A kedvezőbb fogyasztási és hőleadási adatok lehetővé teszik, hogy a szerverek üzemeltetői megtakarítsák a villanyszámla és a klímaköltség egy részét.

Az AMD mikroprocesszor-üzletágának alelnöke, Ben Williams elmondta, hogy az év közepe óta leszállított Opteronok mindegyikében benne vannak a PowerNow! használatához szükséges áramkörök, azonban az aktiváláshoz szükséges alaplapi BIOS programok csak jövőre készülnek el. A Windows és a Linux egyaránt támogatni fogják a technológiát. Az Intel Xeon processzoraiba már korábban bekerült egy ilyen megoldás.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.