Szerző: Bodnár Ádám

2004. november 24. 12:53

Újabb forráskódokat tett elérhetővé a BEA

[HWSW] A BEA újabb, jelentős lépést tett forráskódjainak megnyitása érdekében. Bővítette az Apache Beehive számára elérhető platformtámogatást, valamint újabb kiadású kódokat, illetve eszközöket tett elérhetővé.

Az Apache Beehive egy metaadat-vezérelt komponensmodell, mely segítségével egyszerűen építhetők ki szolgáltatásorientált architektúrák, Java-alapú vállalati rendszerek. A Beehive elérhetővé teszi a BEA WebLogic Workshop keretrendszerben meglévő lehetőségeket, kiterjeszti a Java Bean-ek és a JSR-szabványú Java metaadatok technológiáját, miáltal a fejlesztők könnyen kommunikálhatnak webes szolgáltatásokkal, illetve hozhatnak létre alkalmazásokat J2EE platformon.

Az Apache Beehive projekt M1 kódkiadása mostantól mindenki számára elérhető, s így szabadon felhasználható nemcsak a nyílt forráskódú Beehive fejlesztésekhez, de a BEA WebLogic Workshop 8.1-et használók számára is.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról