Szerző: Bodnár Ádám

2004. november 23. 09:30

Az IBM-től igazolhat elnök-vezérigazgatót a Computer Associates

[HWSW] Belsős források szerint a Computer Associates ma fogja bejelenteni, hogy új elnök-vezérigazgatója az a John Swainson, aki korábban az IBM-nél a szoftverértékesítésért felelős vezető volt. Swainsont rámenős, agresszív vezetőnek tartják, aki tudja mit akar, és el is éri azt. Egyesek szerint az IBM szoftverrészlegének élén már olyan régóta figyelhetett versenytársként a Computer Associatesre, hogy már álmából felkeltve is tudja, mik a cég gyengeségei. Az 50 éves szakember 1978 óta dolgozik az IBM-nél.

A CA-nél Sanjay Kumar áprilisi távozása óta átmenetileg Kenneth Cron, az igazgatótanács egyik tagja töltötte be az elnök-vezérigazgatói pozíciót. Kumarnak könyvelési csalások gyanúja miatt kellett elhagynia a vállalatot. Mivel a CA egyes vezetőinek jutalma a cég részvényárfolyamától függ, Kumar 2000-ben busás jövedelemhez jutott, mivel a könyvviteli csalásoknak köszönhetően a cég meg tudott felelni az elemzők nyereség-előrejelzéseinek, ami a részvényárfolyam növekedéséhez vezetett. A vezető felelősségét mindeddig nem sikerült bizonyítani.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról