Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Az IBM-től igazolhat elnök-vezérigazgatót a Computer Associates

Bodnár Ádám, 2004. november 23. 09:30
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[HWSW] Belsős források szerint a Computer Associates ma fogja bejelenteni, hogy új elnök-vezérigazgatója az a John Swainson, aki korábban az IBM-nél a szoftverértékesítésért felelős vezető volt. Swainsont rámenős, agresszív vezetőnek tartják, aki tudja mit akar, és el is éri azt. Egyesek szerint az IBM szoftverrészlegének élén már olyan régóta figyelhetett versenytársként a Computer Associatesre, hogy már álmából felkeltve is tudja, mik a cég gyengeségei. Az 50 éves szakember 1978 óta dolgozik az IBM-nél.

A CA-nél Sanjay Kumar áprilisi távozása óta átmenetileg Kenneth Cron, az igazgatótanács egyik tagja töltötte be az elnök-vezérigazgatói pozíciót. Kumarnak könyvelési csalások gyanúja miatt kellett elhagynia a vállalatot. Mivel a CA egyes vezetőinek jutalma a cég részvényárfolyamától függ, Kumar 2000-ben busás jövedelemhez jutott, mivel a könyvviteli csalásoknak köszönhetően a cég meg tudott felelni az elemzők nyereség-előrejelzéseinek, ami a részvényárfolyam növekedéséhez vezetett. A vezető felelősségét mindeddig nem sikerült bizonyítani.

FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.