Szerző: Bodnár Ádám

2004. november 16. 14:20

Vezetőváltás a Maxtornál

[News.com] A merevlemezeket gyártó Maxtor tegnap bejelentette, hogy azonnali hatállyal távozik a vállalattól Paul Tufano, aki a cég elnök-vezérigazgatója, elnöke, pénzügyi igazgatója és az igazgatótanács tagja volt. Tufano távozásának okát nem hozták nyilvánosságra. Utóda C. S. Park, aki 1994 óta a Maxtor igazgatótanácsának tagja, 1998 óta pedig az igazgatótanács elnöke. 1995 és 1996 között Park elnök-vezérigazgatóként már vezette a Maxtort.

A vállalat legutóbbi két negyedévét veszteséggel zárta, a céghez közeli források szerint Tufanónak azért kellett mennie, mert az igazgatótanács olyan vezetőt szeretett volna, aki alatt a vállalat ismét nyereségesen működik. Szakértők megjegyzik, hogy Tufano számos költségcsökkentő intézkedést vezetett be, amelyek gyümölcsét már az új elnök-vezérigazgató élvezheti.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról