:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. november 12. 10:31

Negyedével nőtt a Dell nyeresége

[WSJ] Negyedével növelte a nettó nyereségét és ötödével bővítette forgalmát a Dell, a világ legnagyobb PC-gyártója, mivel emelkedett az amerikai vállalati ügyfelek informatikai költési hajlandósága. A cég kiváló eredményei jókor jöttek, ugyanis a múlt héten több befolyásos elemző is borús kilátásokat fogalmazott meg a PC-piaccal kapcsolatban.

Az október 29-én véget ért negyedévben a Dell 12,5 millió dollár bevétel mellett 846 millió dollár, azaz részvényenként 33 cent nettó nyereséget ért el. Egy évvel korábban a vállalat 10,62 milliárd dollár forgalom mellett 677 millió dollár, azaz részvényenként 26 cent profitot tudott felmutatni.

A Dell profitnövekedésének legfőbb oka az alkatrészárak csökkenése volt, amely részben alacsonyabb árakhoz és nagyobb kereslethez, részben pedig emelkedő nyereséghányadhoz vezetett. A cég szerint az amerikai kormányzati szervek és fogyasztók lanyha vásárlási kedvet mutattak, azonban a vállalati ügyfelek megrendelései minden elképzelést felülmúltak. A leszállított termékek száma 22 százalékkal nőtt, felülmúlva a Dell saját előrejelzését.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.