Szerző: Ady Krisztián

2004. november 10. 10:05

Itthon is kapható a Vodafone harmadik generációs hálózatokat támogató adatkártyája

A Vodafone Magyarország bejelentette, hogy mától hazánkban is kapható a Vodafone új Mobile Connect 3G adatkártyája, amelyhez a cég 3G roaming szolgáltatást is nyújt. A kártya segítségével a szolgáltató külföldi 3G partnerhálózatain már működő harmadik generációs adatátviteli szolgáltatásokat vehetik igénybe a mobilszolgáltató külföldre utazó ügyfelei. Az adatkártya segítségével -- azt támogató harmadik generációs hálózat esetén -- akár 384 kilobit/s-os letöltési sebesség is elérhető.

Az adatkártya nemcsak az UMTS hálózatokat, hanem a hazánkban is elérhető GPRS hálózatot is támogatja, átmenetet képezve az egyes kommunikációs megoldások között. GPRS használata esetén a maximális átviteli sebesség 53,6 kilobit/s.

A Vodafone Magyarország előfizetői jelenleg Németország, az Egyesült Királyság, Ausztria és Portugália harmadik generációs Vodafone hálózatait használhatják a 3G-s adatkártyával. Az országok listája a jövőben folyamatosan bővülni fog. A szolgáltatások ára független az igénybe vett hálózat típusától, tehát egy megabájtnyi internetforgalom ugyanannyiba kerül a harmadik generációs hálózaton, mintha a GPRS hálózatot használná az előfizető.

A Vodafone Mobile Connect 3G kártya forgalmazása ma kezdődik meg, ára bruttó 92.990 Ft lesz. A kártyát a Vodafone márkaüzleteiben lehet megrendelni, a kiemelt ügyfelek kapcsolattartójukon keresztül érhetik el az új terméket. A PCMCIA csatlakozójú adatkártyához 1500 Ft-os havidíjjal rendelkező SIM-kártya és GPRS Internet Plusz szolgáltatás is igényelhető.

A Vodafone harmadik generációs adatkártyáját várhatóan 2006 januárjában lehet majd elsőként hazánkban is használni, amennyiben a mobilszolgáltató pályázata kedvező elbírálásban részesül a hazai 3G-s mobiltenderen.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról