Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Továbbra is nagy a homály a Svédországban őrizetbe vett magyar informatikus körül

hzsolt, 2004. október 21. 15:39
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Expressen] Tegnap délelőtt a stockholmi bíróságon elővezették a kémkedéssel gyanusított magyar Ericsson-spiont -- írja a mai Expressen . A magyar férfi, akinek a svéd titkosszolgálat, a SÄPO huzamosabb megfigyelés után Svédországban állított csapdát, október eleje óta van előzetes letartóztatásban.

[Expressen] Tegnap délelőtt a stockholmi bíróságon elővezették a kémkedéssel gyanusított magyar Ericsson-spiont -- írja a mai Expressen. A magyar férfi, akinek a svéd titkosszolgálat, a SÄPO huzamosabb megfigyelés után Svédországban állított csapdát, október eleje óta van előzetes letartóztatásban.

Az előzetes letartóztatás meghosszabbításáról szóló tárgyalást az állambiztonságot érintő kényes információk esetleges kiszivárgása miatt szigorú titoktartás közepette, zárt ajtók mögött tartották. Negyvenöt perces tárgyalás után a férfit a 2002-2004 között elkövetett súlyos ipari kémkedés vádjának alapos gyanújával őrizetbe vették. A férfi a fenti időszakban többször behatolt az Ericsson rendszerébe, és onnan a mobiltelefon-rendszerekkel kapcsolatos létfontosságú információihoz jutott hozzá, melyeket felkínált visszavásárlásra a távközlési vállalatnak.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.