Szerző: hzsolt

2004. október 21. 15:39

Továbbra is nagy a homály a Svédországban őrizetbe vett magyar informatikus körül

[Expressen] Tegnap délelőtt a stockholmi bíróságon elővezették a kémkedéssel gyanusított magyar Ericsson-spiont -- írja a mai Expressen . A magyar férfi, akinek a svéd titkosszolgálat, a SÄPO huzamosabb megfigyelés után Svédországban állított csapdát, október eleje óta van előzetes letartóztatásban.

[Expressen] Tegnap délelőtt a stockholmi bíróságon elővezették a kémkedéssel gyanusított magyar Ericsson-spiont -- írja a mai Expressen. A magyar férfi, akinek a svéd titkosszolgálat, a SÄPO huzamosabb megfigyelés után Svédországban állított csapdát, október eleje óta van előzetes letartóztatásban.

Az előzetes letartóztatás meghosszabbításáról szóló tárgyalást az állambiztonságot érintő kényes információk esetleges kiszivárgása miatt szigorú titoktartás közepette, zárt ajtók mögött tartották. Negyvenöt perces tárgyalás után a férfit a 2002-2004 között elkövetett súlyos ipari kémkedés vádjának alapos gyanújával őrizetbe vették. A férfi a fenti időszakban többször behatolt az Ericsson rendszerébe, és onnan a mobiltelefon-rendszerekkel kapcsolatos létfontosságú információihoz jutott hozzá, melyeket felkínált visszavásárlásra a távközlési vállalatnak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról