Szerző: Bodnár Ádám

2004. október 19. 13:47

A Dell növelte előnyét a globális PC-piacon

A Dell tovább növelte előnyét a HP-val szemben a globális PC-piacon -- áll a Gartner és IDC piackutató cégek által közzétett harmadik negyedéves jelentésekben.

A Dell tovább növelte előnyét a HP-val szemben a globális PC-piacon -- áll a Gartner és IDC piackutató cégek által közzétett harmadik negyedéves jelentésekben.

Az IDC adatai szerint a harmadik negyedévben világszerte 44,2 millió PC talált gazdára, ami éves szinten 11,9 százalékos növekedést jelent. Az eltérő módszerrel dolgozó Gartner azt találta, hogy az eladások 9,7 százalékkal 46,9 millió darabra növekedtek. Érdekes, hogy a Gartner szerint az eladások a várakozások alatt maradtak, mivel az amerikai forgalom gyenge volt. Az IDC ezzel szemben azt állítja, hogy a piac a prognózisok fölé mozdult, elsősorban a vállalati PC-vásárlások erősödése miatt.

Az IDC adatai szerint a legnagyobb gyártó, a Dell 8,1 millió PC-t értékesített, ezzel 18,2 százalékos piaci részesedést ért el, szemben a tavalyi harmadik negyedévben elkönyvelt 16,9 százalékkal. A második helyezett HP részesedése eközben 16,6 százalékról 16,2 százalékra esett vissza. A harmadik helyet az IBM, a negyediket a Fujitsu Siemens, az ötödiket a Toshiba szerezte meg. A Gartner számai szerint a Dell 16,8 százalékos részesedést könyvelhetett el, a HP pedig változatlanul az eladások 15 százalékát adta. A helyezettek sorrendje a Gartnernél is azonos, csak az adatok térnek el némileg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról