Szerző: Bodnár Ádám

2004. október 11. 09:49

Nyereséges negyedévet zárt az AMD

A világ második legnagyobb processzorgyártójaként jegyzett AMD csütörtökön este, a tőzsde zárása után tette közzé harmadik negyedéves eredményeit.

A világ második legnagyobb processzorgyártójaként jegyzett AMD csütörtökön este, a tőzsde zárása után tette közzé harmadik negyedéves eredményeit.

A szeptember 26-án véget ért időszakban a vállalat 1,24 milliárd dollár bevétel mellett 43,8 millió dollár, azaz részvényenként 12 cent nyereséget könyvelhetett el. Egy évvel korábban a cég 953,8 millió dollár forgalomról és 31,2 millió dollár veszteségről volt kénytelen beszámolni. A cég közölte, hogy a flash memória üzletága a vártnál gyengébben teljesített, ugyanakkor a processzorok iránti kereslet erős volt.

A flash memória divízió bevétele a megelőző negyedévhez képest 2 százalékkal esett vissza, a processzorok eladásai ugyanakkor 21 százalékkal emelkedtek, éves szinten pedig 34 százalékkal ugrottak meg. Robert Rivet pénzügyi igazgató elárulta, hogy az AMD64 termékek az összes processzor-eladások több mint harmadát adták. A processzorokért felelős "Computation Products Group" 672 millió dollár bevétel mellett 89 millió dollár üzemi eredményt ért el. A flash memória üzletág 538 millió dollár bevételt és 15 millió dollár üzemi eredményt ért el.

Az AMD vezetői szerint a negyedik negyedévben a processzor-üzletág további jelentős erősödést tud majd produkálni, mivel a termékek iránti kereslet a szezonálisan megszokott mértéknél jobban nő. A flash memóriák eladásai a negyedik negyedévben a harmadik negyedévvel összehasonlítva jobbak, de legalábbis ugyanolyan jók lesznek -- áll az előrejelzésben.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról