Szerző: Ady Krisztián

2004. október 07. 17:00:23

Szabadalomsértési pert indított az Apple ellen a Honeywell

A high-tech technológiákat fejlesztő Honeywell International Inc. nem kevesebb mint 34 elektrotechnikai vállalatot perelt be a delaware-i kerületi bíróságon szabadalomsértés miatt. A vállalat egyben kérte a bíróságtól, hogy tiltsa meg a vállalatoknak érintett termékeik forgalmazását. A Honeywell szerint a vállalatok megsértették a cég szabadalmát, mely a kijelzők fényerejét segített megnövelni, valamint eltüntetett bizonyos interferenciás hatásokat a folyadékkristályos (LCD) kijelzőknél.

A "high-tech" technológiákat fejlesztő Honeywell International Inc. nem kevesebb mint 34 elektrotechnikai vállalatot perelt be a delaware-i kerületi bíróságon szabadalomsértés miatt. A vállalat egyben kérte a bíróságtól, hogy tiltsa meg a vállalatoknak érintett termékeik forgalmazását. A Honeywell szerint a vállalatok megsértették a cég szabadalmát, mely a kijelzők fényerejét segített megnövelni, valamint eltüntetett "bizonyos interferenciás hatásokat" a folyadékkristályos (LCD) kijelzőknél.

A szabadalmaztatott technológiát milliónyi eszközben használják világszerte, szórakoztatóelektronikai eszközökben, például hordozható lejátszókban, digitális fényképezőgépekben, egyes notebookok kijelzőjében, asztali LCD-monitorokban, valamint hordozható játékkonzolok kijelzőiben.

A Honeywell által indított perben többek között az Apple Computer és a Dell is érintett, míg a világ két legnagyobb LCD-gyártó vállalata, az LG.Philips LCD és a Samsung Electronics Co., Ltd. a cég tájékoztatása szerint rendelkezik a megfelelő technológiai licencekkel.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 21. 02:22

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.