Szerző: Bodnár Ádám

2004. október 4. 11:56

T-Mobile Telemátrix: testreszabható vállalati mobilszolgáltatás

A T-Mobile októbertől, a szolgáltatásra előfizető vállalat munkatársai által a világhálón keresztül teljes körűen vállalatra, vállalkozásra szabható újdonságot vezet be, kedvezőbbé téve a céges előfizetések használatát.

A T-Mobile októbertől, a szolgáltatásra előfizető vállalat munkatársai által a világhálón keresztül teljes körűen vállalatra, vállalkozásra szabható újdonságot vezet be, kedvezőbbé téve a céges előfizetések használatát.

A T-Mobile Magyarország Rt. üzleti előfizetői a Telemátrix szolgáltatás-csomaggal a csoporton belüli kedvezményes tarifák, a kedvezményes vezetékes körzet opció kínálta előnyös percdíjak mellett élhetnek a virtuális csoporttagok, a kimenő- és bejövő hívásszűrés, a limit-tájékoztató kínálta lehetőségekkel. Emellett rögzíthetők a céges- és magánjellegű hívások elkülönítésének szabályai. A Telemátrix webes adminisztrációs felületén a vállalat által kijelölt adminisztrátor teljes egészében a társaságnál érvényes szabályoknak -- munkanap, szabadnap, munkarend -- megfelelően állíthatja be az egyes szolgáltatásokat.

A vezetékes körzetet kedvezménnyel egy megjelölt körzetben a vállalat munkatársai még kedvezőbb percdíjakkal hívhatnak minden vezetékes telefonszámot, a virtuális csoporttagok funkcióval pedig megjelölhetők azok a T-Mobile Magyarország előfizetők, akiket a vállalat munkatársai gyakran hívnak és ezekre a hívásokra kedvezményes tarifa alkalmazható. A kimenő hívásszűréssel területi és idő alapon meghatározható, a céges előfizetésekről mely hívószámok érhetők el céges számlára, illetve mely beszélgetések számítanak magánjellegűnek.

A bejövő hívásszűrés opcióval szintén terület és idő alapon megadható, melyik előfizetői kártya milyen számokról fogadhat hívást. Ez a lehetőség leginkább a külföldi mobilhasználat, azaz roaming esetén fontos, hiszen ebben az esetben a magánjellegű hívásokat a kártya birtokosa egy saját tulajdonú T-Mobile Magyarország előfizetői kártyán fogadhatja. Az internetes felületen kezelhető limit-tájékoztatóval megadható értesítési címekre a legfeljebb három előre rögzített összeghatár túllépéséről a Telemátrix automatikusan értesítést küld.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról