Szerző: Bodnár Ádám

2004. szeptember 30. 09:53

Nyereséges negyedévet zárt a Micron Technology

Nyereséggel zárta legutóbbi pénzügyi negyedévét a Micron Technology, azonban eredményei elmaradtak az elemzői várakozásoktól, mivel a memóriachipek átlagos eladási ára csökkent.

Nyereséggel zárta legutóbbi pénzügyi negyedévét a Micron Technology, azonban eredményei elmaradtak az elemzői várakozásoktól, mivel a memóriachipek átlagos eladási ára csökkent.

A legnagyobb amerikai memóriagyártó a szeptember 2-án véget ért negyedik pénzügyi negyedévet 1,19 milliárd dollár bevétellel és 93,5 millió dollár, azaz részvényenként 14 cent profittal zárta, szemben az egy évvel korábban elkönyvelt 123 milliós veszteséggel. A bevétel éves szinten 34 százalékkal növekedett, azonban elmaradt az elemzői várakozásoktól, a szakértők 1,23 milliárd dolláros forgalmat vártak. A nyereség is az előrejelzések alatt maradt, a Wall Street részvényenként 20 centes profitot várt.

A DRAM-chipek piacán igen intenzív a verseny a gyártók között, ráadásul a kereslet dinamikusan változik, ezért az árak is ingatagok. A Micron közölte, hogy a negyedik pénzügyi negyedévében az átlagos eladási árak 20 százalékkal magasabbak voltak mint egy évvel korábban, azonban 5 százalékkal alulmúlták a harmadik negyedéves szintet. A Micron egyre inkább függetleníteni kívánja eredményeit a turbulens DRAM-piactól, ezért az utóbbi időben flash memóriák, valamint CMOS képszenzorok gyártásába is belekezdett.

Éves szinten a Micron 42 százalékkal 4,4 milliárd dollárra növelte forgalmát és 157,2 millió dollár, azaz részvényenként 24 cent nyereséget ért el, szemben a tavalyi pénzügyi évben elkönyvelt 1,27 milliárd dolláros veszteséggel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról