Szerző: Ady Krisztián

2004. szeptember 28. 15:30

Hatalmas az érdeklődés a hazai harmadik generációs mobiltender iránt

A harmadik generációs mobilkommunikációs pályázat kapcsán új információtechnológiai befektetők jelenhetnek meg Magyarországon, derült ki a kedden az Informatikai és Hírközlési Minisztériumban tartott

HIRDETÉS

A harmadik generációs mobilkommunikációs pályázat kapcsán új információtechnológiai befektetők jelenhetnek meg Magyarországon, derült ki a kedden az Informatikai és Hírközlési Minisztériumban tartott sajtótájékoztatón.

A pályázat nyomán új munkahelyek jöhetnek létre Magyarországon és megjelenhetnek olyan új amerikai és távol-keleti befektetők -- eszköz- és alkalmazásfejlesztők -- akik Magyarországot Európai Uniós hídfőállásként veszik számításba. Kovács Kálmán, az IHM minisztere szerint a kedvező folyamatoknak újabb lendületet adhat, hogy október közepén a Wang Xudong kínai informatikai és elektronikai ipari miniszter vezetésével 30 fős delegáció érkezik hazánkba.

Az Európai Unió Lisszaboni céljaival összhangban Magyarország új Ázsia politikájában az informatika és a hírközlés területe egyre nagyobb hangsúlyt kap. Az Unió soros elnöke által készíttetett 2004. őszi tanulmány szerint Európa számára referencia-országként az ázsiai országok, azok közül is különösen Kína, Japán és Dél-Korea IT gyakorlatát érdemes figyelembe venni.

Mindhárom országot -- további hat ázsiai résztvevő mellett -- az ágazati miniszterek vezetésével érkező delegáció képviseli Budapesten, 2004. október 14-15-én az Ázsia@Magyarország Információs Társadalom Fórumon.

A harmadik generációs mobilkommunikációs szolgáltatás nyújtására felhasználható rádiófrekvencia-sávok használatára vonatkozó pályázati kiírást a mai napig 10 cég vette meg. Debreczeni Sándor, a pályázatot kiíró Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsának tagja a sajtótájékoztatón elmondta, a pályáztatás a tervek szerint halad, még a hét folyamán sor kerül az úgynevezett pre-bid konferenciára, ahol a pályázati kiírást eddig megvásárló cégek tehetik fel a kiírással kapcsolatos kérdéseiket.

A 3G kiírási dokumentációt már eddig is a vártnál többen vették meg. Az érdeklődők viszonylag népes tábora és összetétele is bizonyítja, hogy a 3G és Magyarország iránt nagy az ICT iparág befektetőinek érdeklődése a tengerentúlról, Ázsiából és Európából is.

A pályázati kiírást november 2-ig lehet megvenni és egyben november 2. a tárgyalási szakasz kezdete.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 15:30

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.