Szerző: Ady Krisztián

2004. szeptember 28. 15:30:56

Hatalmas az érdeklődés a hazai harmadik generációs mobiltender iránt

A harmadik generációs mobilkommunikációs pályázat kapcsán új információtechnológiai befektetők jelenhetnek meg Magyarországon, derült ki a kedden az Informatikai és Hírközlési Minisztériumban tartott

A harmadik generációs mobilkommunikációs pályázat kapcsán új információtechnológiai befektetők jelenhetnek meg Magyarországon, derült ki a kedden az Informatikai és Hírközlési Minisztériumban tartott sajtótájékoztatón.

A pályázat nyomán új munkahelyek jöhetnek létre Magyarországon és megjelenhetnek olyan új amerikai és távol-keleti befektetők -- eszköz- és alkalmazásfejlesztők -- akik Magyarországot Európai Uniós hídfőállásként veszik számításba. Kovács Kálmán, az IHM minisztere szerint a kedvező folyamatoknak újabb lendületet adhat, hogy október közepén a Wang Xudong kínai informatikai és elektronikai ipari miniszter vezetésével 30 fős delegáció érkezik hazánkba.

Az Európai Unió Lisszaboni céljaival összhangban Magyarország új Ázsia politikájában az informatika és a hírközlés területe egyre nagyobb hangsúlyt kap. Az Unió soros elnöke által készíttetett 2004. őszi tanulmány szerint Európa számára referencia-országként az ázsiai országok, azok közül is különösen Kína, Japán és Dél-Korea IT gyakorlatát érdemes figyelembe venni.

Mindhárom országot -- további hat ázsiai résztvevő mellett -- az ágazati miniszterek vezetésével érkező delegáció képviseli Budapesten, 2004. október 14-15-én az Ázsia@Magyarország Információs Társadalom Fórumon.

A harmadik generációs mobilkommunikációs szolgáltatás nyújtására felhasználható rádiófrekvencia-sávok használatára vonatkozó pályázati kiírást a mai napig 10 cég vette meg. Debreczeni Sándor, a pályázatot kiíró Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsának tagja a sajtótájékoztatón elmondta, a pályáztatás a tervek szerint halad, még a hét folyamán sor kerül az úgynevezett pre-bid konferenciára, ahol a pályázati kiírást eddig megvásárló cégek tehetik fel a kiírással kapcsolatos kérdéseiket.

A 3G kiírási dokumentációt már eddig is a vártnál többen vették meg. Az érdeklődők viszonylag népes tábora és összetétele is bizonyítja, hogy a 3G és Magyarország iránt nagy az ICT iparág befektetőinek érdeklődése a tengerentúlról, Ázsiából és Európából is.

A pályázati kiírást november 2-ig lehet megvenni és egyben november 2. a tárgyalási szakasz kezdete.

a címlapról

Hirdetés

Hét kedvenc előadónk az idei HWSW mobile!-ról

2019. november 20. 22:35

Idén 90 fős előadói gárdával készülünk a HWSW mobile! digitális termékfejlesztési konferenciára, de hogy segítsünk az eligazodásban, kiemeltük neked a hét kedvencünket.