Szerző: Bodnár Ádám

2004. szeptember 27. 09:20

Továbbra is Bill Gates vezeti a leggazdagabb amerikaiak listáját

HIRDETÉS

Bill Gates
Bill Gates
Egy év alatt 2 milliárd dollárral növekedett Bill Gates vagyona. A Microsoft társalapítója és igazgatótanácsának elnöke 48 milliárd dollárjával immáron 11 éve vezeti a Forbes magazin által összeállított listát, amely a leggazdagabb amerikaiakat veszi számba.

Gates mögött Warren Buffett, a legendás befektető következik, akinek vagyona a Forbes szerint 41 milliárd dollár, a harmadik helyen pedig Paul Allen, a Microsoft társalapítója, ma már a Vulcan Venture tőkebefektetési vállalat igazgatója áll, aki 20 milliárd dollárral rendelkezik.

A negyedik és a nyolcadik hely között a világ legnagyobb kiskereskedelmi áruházláncát, a Wal-Martot alapító család tagjai vannak, kilencedik helyre került Michael Dell, a tizedik pedig Larry Ellison. Az Oracle vezére a cég részvényárfolyamának csökkenése miatt lépett hátra a listán, tavaly még a kilencedik volt.

Megjelent a Forbes listáján a Google két alapítója, Larry Page és Szergej Brin, akiknek 4 milliárd dollárra becsült vagyona a 43. helyre pozícionálta őket. Alig előzi meg őket Jeff Bezos, az Amazon vezetője, aki 4,3 milliárd dolláros vagyonnal bír és a 38. helyet foglalja el. Gordon Moore, a róla elnevezett törvényről elhíresült egykori Intel-vezér a lista 49. helyén található, a vagyona 3,8 milliárd dollár.

A dotkom-robbanás óta először fordult elő, hogy a Forbes által számbavett 400 személy összesített vagyona meghaladja az egybillió dollárt. A listán idén 313 olyan személy található, akikek vagyona legalább egymilliárd dollár, tavaly még csak 262 ilyen amerikairól adott hírt a Forbes.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 14:58

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.