Szerző: Bodnár Ádám

2004. szeptember 24. 14:28

Csökkent a PalmSource vesztesége

Csökkent a Palm OS operációs rendszert fejlesztő és licencelő PalmSource vesztesége, mivel nőtt a vállalat termékei iránti kereslet, elsősorban az okostelefonok szegmensében.

Csökkent a Palm OS operációs rendszert fejlesztő és licencelő PalmSource vesztesége, mivel nőtt a vállalat termékei iránti kereslet, elsősorban az okostelefonok szegmensében.

Az augusztus 27-én véget ért negyedévben a PalmSource 18,2 millió dolláros bevétel mellett 165 ezer dollár, azaz részvényenként 1 cent veszteséget ért el, azonban az egyszeri tételek figyelmen kívül hagyásával a vállalat nyereséges volt, 765 ezer dollár profitot termelt. Egy évvel korábban a cég 17,1 millió dollár forgalmat könyvelt el és 3,8 millió dollár, azaz részvényenként 38 cent veszteséget volt kénytelen bejelenteni, az egyszeri tételek nélkül számított veszteség pedig 1,5 millió dollárra rúgott.

A jelenleg is tartó negyedévben a PalmSource eredménye 1 millió dollár veszteség és 1 millió dollár nyereség közé esik majd, az egyszeri tételek nélkül azonban akár 2 millió dolláros profit is elképzelhető. A forgalom 18 millió dollár körül alakul majd. A cég szerint a Sony azon döntése, hogy kivonul az amerikai és európai PDA-piacról, érzékenyen érinti a vállalatot és bonyolulttá teszi az eredmények becslését. A Sony a PalmSource operációs rendszerét használja kézigépeiben.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 28. 21:44

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.