Szerző: Bizó Dániel

2004. szeptember 24. 08:12

Az IBM a PeopleSoft védelmére kel

HIRDETÉS

Craig Conway
Craig Conway
[ComputerWorld/eWeek] Miután a San Franciscó-i bíróság az amerikai Igazságügyi Minisztérium anti-tröszt keresetét elutasítva jogilag utat nyitott az Oracle ellenséges felvásárlása számára, a PeopleSoft vezetőségének megújult erővel támadó bizonytalansággal kell megküzdenie.

Úgy néz ki, hogy Craig Conway elnök-vezérigazgató nagy horderejű sikert könyvelhet el: cége szorosabbra fűzi együttműködését az IBM-mel, amelynek során a következő öt évben 1 milliárd dollárt fordítanak közösen fejlesztésekre és integrációra. A megállapodás alapján a két vállalat erőfeszítéseket fog tenni annak érdekében, hogy a PeopleSoft alkalmazások minél jobban együttműködjenek az IBM köztesszoftverekkel.

Ennek megfelelően alkalmazás- és middleware-fejlesztők ezrei fognak olyan összetett szoftvermegoldások előállításán dolgozni, melyek az üzleti folyamatok magasabb szintű és átfogóbb támogatását fogják biztosítani a három megcélzott szektor, a pénzügyi szolgáltatók, biztosítótársaságok és telekomok számára.

Szintén a régi-új szövetség részét képezi, hogy a PeopleSoft saját értékesítési hálózatán keresztül árulni fogja az IBM WebSphere-t. Erőik egyesítése az IBM számára is kedvező, hiszen a vállalatirányítási szoftverek piacát magasan domináló német SAP termékportfoliója erőteljes diverzifikációjának részeként két éve belépett a köztesszoftverek piacára is. Conway természetesen nem szalasztotta el a lehetőséget, hogy megpróbálja lejáratni az SAP NetWeaver middleware-jét.

A bejelentést a külföldi szaksajtó alapján a PeopleSoft ügyfelei általános lelkesedéssel fogadták. Nemcsak csökkenni érzik az Oracle által jelentett fenyegetést, hanem üdvözlik egyben az új fejlesztési irányt is. Elmondható, hogy a két társaság együttesen biztonságot, korszerűséget és rugalmasságot jelent a megkérdezettek számára.

A PeopleSoft Connect rendezvény keretein belül történt bejelentés után a vállalatok képviselői tagadták, hogy létezne bármiféle terv a két társaság összeolvadásáról, a mostani esemény azonban jó alapot szolgáltat újabb feltételezések születéséhez. Mindenesetre az IBM-ügylet erősen rontotta az Oracle pozícióját. Könnyen lehetséges, hogy Larry Ellisonnak más módot kell találnia arra, hogy jól teljesítő adatbáziskezelői mellett feltámassza üzleti alkalmazásainak zuhanórepülést gyakorló eladási mutatóit.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 08:21

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.