Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

A Canon és a Toshiba vegyesvállalatot hoz létre síkképernyők gyártására

Bodnár Ádám, 2004. szeptember 22. 16:25
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Mmd] A Canon és a Toshiba bejelentése szerint a két cég 2004 októberében vegyes vállalatot hoz létre új generációs síkképernyős SED-panelek (Surface-conduction Electron-emitter Display) gyártására.

[Mmd] A Canon és a Toshiba bejelentése szerint a két cég 2004 októberében vegyes vállalatot hoz létre új generációs síkképernyős SED-panelek (Surface-conduction Electron-emitter Display) gyártására.

A SED síkképernyős megjelenítési technológia a Canon saját fejlesztésű elektron­kibocsátási és mikrogyártási eljárását a Toshiba katódsugárcsöves (CRT) technológiájával és a folyadékkristályos megjelenítők és félvezetők tömeggyártási módszereivel ötvözi. A SED a hagyományos CRT-televíziókhoz hasonló módon az elektronok és a képcsövet borító foszforréteg ütköztetését használja fel a fény kibocsátására.

A CRT-televíziók elektronágyújának megfelelő elektronsugárzók a megjelenítő képpontszámával megegyező mennyiségben vannak jelen az eszközben. A nagy fényerő és felbontás mellett a SED az általános képminőség terén is jól teljesít. Magas videóteljesítményt, nagy kontrasztot és széles gradációs skálát nyújtó, kis fogyasztású technológia.

A Canon 1986-ban kezdte meg a SED technológiával kapcsolatos kutatásait és 1999-ben indított közös projektet a Toshibával a SED-termékek piaci bevezetése céljából. Az eddigi fejlesztési eredmények alapján a Canon és a Toshiba elérkezettnek látja az időt egy vegyesvállalat létrehozására. Az egyszerűen csak SED névre keresztelt új cég a tervek szerint 2005-ben indítja el az elsősorban nagyméretű síkképernyővel felszerelt televíziókészülékekhez szánt SED-panelek gyártását. A bevezetési szakaszt követően felkészítik az üzemet a tömeggyártásra, majd fokozzák a termelési volument.

A síkképernyős televíziók szegmensében továbbra is erőteljes növekedés várható. A digitális Hi-Vision műsorszórás, az új generációs DVD-lemezek, valamint a digitális fényképezőgépek és kamkorderek terjedése nyomán a nagy felbontású, csúcsminőségű tartalmak új generációi is tért hódítanak a piacon. Erre a fejlődésre reagálva a Canon és a Toshiba az ilyen jellegű képek megjelenítésére ideális síkképernyős technológiaként kívánja pozicionálni a SED-et.