Szerző: Vörös Péter

2000. június 1. 08:10

A Microsoft kétséges tartalmú csukló-riposztja az antitröszt vádakkal kapcsolatban ...

Tegnap a cég benyújtotta végleges válaszát a felperes MS-feldarabolási tervére: a cég szerint az amerikai szövetségi kormányzat terve nemcsak "hibás és ködös, [de] félreérthető" is (!!). Az MS szerint a cég "nagy forgalom - alacsony ár" politikája eddig is hasznos volt a fogyasztók számára ... A Microsoft kétségbe vonja a tervezett szétdarabolás gazdasági okait, mondván: "a jogerős ítéletnek a valóságot kell tükröznie ...". No comment.

Illetve mégis: az MS vezetésének ilyen méretű konoksága a szakértők többsége szerint magának a cégnek, a cég alkalmazottainak, a cég részvényeseinek és természetesen a fogyasztóknak sem tesz jót; egyedüli gyors és hatékony megoldásként elkerülhetetlennek látszik egy, pl. a Compaq-nál sikeresen végrehajtott vezető garnitúra csere.
Erre azonban kevés az esély: a fejétől bűzlik a hal klasszikus esete - ha az MS részvényesek úgy találják, hogy a dolgok tökéletesen rendben vannak, akkor az eredmény nem lehet más, mint a részvényárfolyam további esése: tegnap pl. 0,82$-ral 62,56$-ra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról