Szerző: Vörös Péter

2000. június 1. 08:10

A Microsoft kétséges tartalmú csukló-riposztja az antitröszt vádakkal kapcsolatban ...

Tegnap a cég benyújtotta végleges válaszát a felperes MS-feldarabolási tervére: a cég szerint az amerikai szövetségi kormányzat terve nemcsak "hibás és ködös, [de] félreérthető" is (!!). Az MS szerint a cég "nagy forgalom - alacsony ár" politikája eddig is hasznos volt a fogyasztók számára ... A Microsoft kétségbe vonja a tervezett szétdarabolás gazdasági okait, mondván: "a jogerős ítéletnek a valóságot kell tükröznie ...". No comment.

Illetve mégis: az MS vezetésének ilyen méretű konoksága a szakértők többsége szerint magának a cégnek, a cég alkalmazottainak, a cég részvényeseinek és természetesen a fogyasztóknak sem tesz jót; egyedüli gyors és hatékony megoldásként elkerülhetetlennek látszik egy, pl. a Compaq-nál sikeresen végrehajtott vezető garnitúra csere.
Erre azonban kevés az esély: a fejétől bűzlik a hal klasszikus esete - ha az MS részvényesek úgy találják, hogy a dolgok tökéletesen rendben vannak, akkor az eredmény nem lehet más, mint a részvényárfolyam további esése: tegnap pl. 0,82$-ral 62,56$-ra.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról