Szerző: Ady Krisztián

2004. szeptember 21. 10:07

Használhatók lesznek a mobiltelefonok az Airbus repülőgépein

[infoSync] Az Airbus bejelentette, hogy befejezte picocell mobilkommunikációs tesztjeit. Az új, Airbus A320 típusú repülőgépekre kifejlesztett technológia lehetővé teszi, hogy a repülőgépeken utazók gond nélkül használhassák a mobiltelefonjukat, beszélgethessenek vagy rövid szöveges üzeneteket küldhessenek, anélkül, hogy a működő mobilkészülékek zavarnák a repülőgép fedélzeti berendezéseit.

HIRDETÉS

[infoSync] Az Airbus bejelentette, hogy befejezte "picocell" mobilkommunikációs tesztjeit. Az új, Airbus A320 típusú repülőgépekre kifejlesztett technológia lehetővé teszi, hogy a repülőgépeken utazók gond nélkül használhassák a mobiltelefonjukat, beszélgethessenek vagy rövid szöveges üzeneteket küldhessenek, anélkül, hogy a működő mobilkészülékek zavarnák a repülőgép fedélzeti berendezéseit.

A "picocell" technológia egy kisméretű mobilhálózati cellát, lefedettségi területet hoz létre az úton lévő repülőgép utasterében, az ehhez a cellához kapcsolódó mobiltelefonok pedig a Globalstar műholdjain keresztül hozzák létre a földi kapcsolatot.

Az Airbus várakozásai szerint az első kereskedelmi telefonszolgáltatások 2006-ban indulhatnak meg a vállalat A320-as repülőgépein. A hívások díjait továbbra is a saját mobilszolgáltatónk számlázza majd, azt azonban nem tudni, hogy az ilyen roaminghívások mennyivel kerülnek majd többe a szokásos roaminghívásoknál.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 17:32

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.