:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. szeptember 21. 09:19

Látványosan növelte bevételét és nyereségét az Adobe

Látványosan növekedő bevételről és nyereségről adott számot az Adobe Systems tegnap, amikor bejelentette negyedéves eredményeit.

Látványosan növekedő bevételről és nyereségről adott számot az Adobe Systems tegnap, amikor bejelentette negyedéves eredményeit.

A szeptember 3-án véget ért időszakban a cég 403,7 millió dollár bevétel mellett 104,5 millió dollár, azaz részvényenként 42 cent profitot ért el. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők részvényenként 39 cent nyereségre számítottak. Noha a piac szezonalitása miatt a megelőző negyedévhez képest mind a bevétel, mind a profit csökkent, éves szinten látványosan javultak az Adobe eredményei. A tavalyi harmadik negyedévben a cég 319,1 millió dollár forgalmat és 64,5 millió dollár, azaz részvényenként 27 cent profitot könyvelt el.

Az Adobe vezetői szerint a látványos növekedés legfőbb motorja továbbra is a Creative Suite szoftvercsomag, valamint a PDF formátummal kapcsolatos eszközök. Shantanu Narayen, az Adobe alelnöke szerint a vállalat ma már igen komoly szereplőnek számít a kiadványszerkesztési piacon, közvetlen ellenfele a Quarknak és az InDesign, valamint a Creative Suite számára olyan ügyfeleket nyert meg, mint a BBC vagy a Hearst Magazines. "Nagyon sokat fektettünk abba, hogy a kiadók a Creative Suite platformra váltsanak és ez kifizetődött" -- mondta Narayen.

A vállalat a professzionális világ mellett egyre inkább fordul a hobbyfotósok és -videósok felé is, az ő számukra készült például a Photoshop Elements és a Premiere Elements. Narayen szerint ezek a termékek nem termelnek nagy nyereséget, azonban általuk teljesen új felhasználókhoz juthat el az Adobe. Később ezek a felhasználók jelentős része vált majd a professzionális Adobe termékekre -- véli Narayan.

A jelenleg is tartó negyedik negyedévre az Adobe 400-415 millió dolláros bevétel mellett részvényenként 38-41 cent profitot vár.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 13:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.