Szerző: Bodnár Ádám

2004. szeptember 20. 12:22

Alkalmazottainak negyedétől válik meg a Matáv Csoport

A Matáv a távközlési piacon dúló kíméletlen árversenyre hivatkozva hatékonyságnövelő program végrehajtásába fog, amelynek keretén belül elbocsátja 2598 dolgozóját. A leányvállalatoknál végrehajtandó létszámcsökkentésekkel együtt összesen több mint 3700 alkalmazottól válik meg a Matáv Csoport. A Matávnál jelenleg mintegy 8 ezer dolgozót foglalkoztatnak, a leányvállalatoknál pedig 6,7 ezer alkalmazottat tartanak nyilván. Összességében a Matáv Csoport dolgozóinak száma negyedével csökken. Ezzel 2006. végére teljesül a Matáv stratégiai célkitűzése, amely szerint 500 fölé növeli az egy főre jutó vezetékes vonalak számát.

A Matáv a távközlési piacon dúló kíméletlen árversenyre hivatkozva "hatékonyságnövelő program" végrehajtásába fog, amelynek keretén belül elbocsátja 2598 dolgozóját. A leányvállalatoknál végrehajtandó létszámcsökkentésekkel együtt összesen több mint 3700 alkalmazottól válik meg a Matáv Csoport. A Matávnál jelenleg mintegy 8 ezer dolgozót foglalkoztatnak, a leányvállalatoknál pedig 6,7 ezer alkalmazottat tartanak nyilván. Összességében a Matáv Csoport dolgozóinak száma negyedével csökken. Ezzel 2006. végére teljesül a Matáv stratégiai célkitűzése, amely szerint 500 fölé növeli az egy főre jutó vezetékes vonalak számát.

2005-ben és 2006-ban összesen 2598 fővel csökken a Matáv Rt. létszáma, melyből 805 alkalmazott a kiszervezett tevékenységeket végző vállalatoknál kap majd munkát. A vállalat többek között a könyvelési, a szállítási és az ügyfélkapcsolat-tartási tevékenységeket szervezi ki. Az elbocsátásokról éves szinten 20 milliárd forint megtakarítást vár a cég. Az átszervezésekkel kapcsolatos költségek mintegy 22 milliárd forintot tesznek ki.

Az érdekképviseletekkel folytatott tárgyalásokon nagy hangsúlyt kapott a dolgozókról való gondoskodás is. Így az érdekegyeztetési tárgyalások eredményeként a Matáv több olyan megoldást is alkalmaz a létszámleépítés során, amelyek nagy mértékben csökkentik az egyoldalú elbocsátásokat. Ezen túl a Matáv a távozók elhelyezkedésének támogatására alkalmazza a korábbi években már bevált "Esély" programját: egyebek mellett képzéseket biztosít és segíti a távozó munkatársak új munkáltatónál való elhelyezkedését.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 00:11

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.