Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Angliában letartóztatták a Cisco forráskódok eltulajdonításával gyanúsított férfit

Budai Péter, 2004. szeptember 21. 08:51
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[eWeek] Elfogták és letartóztatták Londonban azt a 20 éves fiatalembert, akit a Cisco Systems hálózati eszközei által használt szoftvertervek eltulajdonításával gyanúsítanak -- áll a rendőrség és a vállalat pénteki közleményében.

hirdetés
[eWeek] Elfogták és letartóztatták Londonban azt a 20 éves fiatalembert, akit a Cisco Systems hálózati eszközei által használt szoftvertervek eltulajdonításával gyanúsítanak -- áll a rendőrség és a vállalat pénteki közleményében.

A májusi lopással kapcsolatba hozott férfi ellen -- akit egyébként szeptember harmadikán fogtak el -- hivatalosan még nem emeltek vádat. Azóta óvadék fejében elengedték, és a hatóságok folytatják ügyében a nyomozást -- tudatta Alan Crockford, a Scotland Yard szóvivője.

A gyanúsított megsértette az 1990-ben elfogadott Computer Misuse Actet, ami a számítógépes technológiák törvénybe ütköző használatáról szól, valamint tartalmazza az ilyen esetekben foganatosítható ellenlépéseket. A nyomozás részleteiről a rendőrség nem kívánt további adatokkal szolgálni.

A Ciscónak vélhetően közel 800 Mbyte-nyi szoftvertervét és forráskódját tulajdonította el a férfi. A Cisco Internetwork Operating System májusban bukkant fel egy orosz weboldalon, de a Cisco kérésére hamar le is került onnan. A vállalat közlése szerint az adatlopás nem szoftvereinek és szolgáltatásainak esetleges hibái miatt vált lehetségessé. Májusban a Cisco azt is közzétette, hogy az ügy kapcsán nyomozást folytat az FBI.

"Eddig is és a jövőben is együtt fogunk működni a nyomozóhatóságokkal az ügy kapcsán, és biztató jel számunkra, hogy megtörtént a letartóztatás. Úgy véljük, hogy a letartóztatás nagy előrelépés az ügy megoldását tekintve, és minden lehetséges lépést meg fogunk tenni szellemi tulajdonunk védelmének érdekében" -- áll a vállalat sajtóközleményében.

Ez a második eset, hogy egy jelentősebb vállalat szoftvereinek forráskódja nyilvánosságra került. Februárban a Microsoft Windows 2000, és az Internet Explorer forrása szivárgott ki.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!