Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Idén ötödször: Internet Hungary konferencia

Bodnár Ádám, 2004. szeptember 16. 15:58
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A tavalyi Internet Hungary konferencián csaknem ezren vettek részt, így a tihanyi rendezvény a maga nemében mára a legjelentősebb hazai fórummá vált.

hirdetés
A tavalyi Internet Hungary konferencián csaknem ezren vettek részt, így a tihanyi rendezvény a maga nemében mára a legjelentősebb hazai fórummá vált.

Az idén kettős jubileumot ünneplő (tíz éves a hazai internet és ötéves az Internet Hungary Konferencia), október 12-13-án megrendezésre kerülő esemény célja, hogy közös platformra hozza mindazokat, akik számára fontos az információs társadalom és az internet magyarországi kiteljesedése, az informatikai üzletág, s bővebben értelmezve a tudásgazdaság jelentős gazdasági-társadalmi tényezővé válása. A rendezvény fővédnöke Kovács Kálmán informatikai miniszter, de előadóként több miniszter, államtitkár, valamint multinacionális és hazai cégvezető, külföldi előadó, ismert közéleti személyiség és médiaszereplő is nagy számban vesz részt a tihanyi Internet Hungary konferencián.

Ízelítőül néhány a megvitatni kívánt témák közül: Kik, hogyan és milyen elvek mentén építik fel az információs társadalmat? Szabadpiaci versenyt vagy nagyobb szabályozást a politika részéről? Mit jelent a piac nagyobb felelőssége? Készen állnak-e a szereplők a nagyobb felelősségvállalásra az információs társadalom megvalósítása érdekében? Van-e reális esély arra, hogy az információs társadalom kérdése a nagypolitika látókörébe kerüljön, valamint az infrastrukturális fejlesztésekhez, illetve a nagy ellátórendszerek reformjához mérhető figyelmet és hangsúlyt kapjon? Van-e az IT-nak és az információs társadalomnak sajátos üzleti modellje, értelmezhető-e önálló, sajátos üzleti törvényszerűségek mentén működő ágazatként az IT, vagy pontosan olyan, mint a pityókatermesztés, vagy a nikkelbányászat?

Az "Álmodjunk együtt: az információs társadalom jelene és jövője" című szekció a következő 5-10-15 év során többek között az információs társadalomban várható változásokat vizsgálja Ian Pearson amerikai futurológus segítségével. A futurológus előadásához kapcsolódva vezető magyar szakmapolitikusok és szakértők segítségével a mai magyar információs társadalom helyzetét vizsgáljuk meg, a politika, az üzlet és a technológia szempontjából. Emellett további öt szekcióban (on-line reklám, információs társadalom és üzleti szolgáltatások, konvergencia, információs társadalom és média, valamint a "barátságos internet") zajlik majd a konferencia munkája, továbbá sor kerül egy önálló workshopra is, amely az önkormányzati ügyintézésről szól.

A felsorolt témakörökből és az előadók névsorából kitűnik, hogy a tihanyi Internet Hungary konferencia két napra, ismét a politikai felhangoktól sem mentes parázs szakmai viták, éjszakába nyúló gondolatébresztő beszélgetések és váratlan találkozások helyszíne lesz.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!