Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2004. szeptember 15. 17:04

Matáv-vonalak az Invitel, a Hungarotel és a Monortel területén

Új ajánlatokat dolgozott ki a Matáv a helyi szolgáltatók területén élő ügyfeleknek: 2004. szeptember 15-étől a távközlési vállalat négy korábbi koncessziós társaság területén tette elérhetővé szolgáltatásait a helyi hívások piacán is.

Új ajánlatokat dolgozott ki a Matáv a helyi szolgáltatók területén élő ügyfeleknek: 2004. szeptember 15-étől a távközlési vállalat négy korábbi koncessziós társaság területén tette elérhetővé szolgáltatásait a helyi hívások piacán is.

A távközlési piac liberalizációja óta - a szolgáltatóválasztás igénybevételével - az ügyfelek elvileg szabadon dönthetnek arról, hogy melyik távközlési szolgáltató társaságot szeretnék igénybe venni telefonhívásaikhoz. Az átlagos, kis forgalmat bonyolító előfizetők számára eddig csak korlátozottan elérhető lehetőség most jelentősen bővült, mivel a Matáv a kisfogyasztók számára is igénybevehető szolgáltatási palettával jelent meg konkurensei területén.

A szolgáltatóválasztásnak két típusát lehet igénybe venni: az előfizető előre kijelöli azt a szolgáltatót, amelyet megbíz a hívásainak lebonyolításával (közvetítő előválasztás), illetve amikor előzetes szerződéskötés után az ügyfél az adott hívás előtt a választott szolgáltató négyjegyű előhívószámát tárcsázzák (hívásonkénti közvetítőválasztás).

A Matáv tarifái jelenleg valamivel olcsóbak, mint a konkurens szolgáltatóké, ám az alapdíjat egyelőre ugyanúgy a korábbi szolgáltatónak kell megfizetni, mint eddig: a teljes előfizetői vonal átvételére most még nincs lehetőség. A Matáv szolgáltatásai jelenleg a Viveni, Hungarotel (HTCC) és a Monortel területén érhetők el - az Emitelén, amely a Matáv érdekeltségébe tartozik, egyelőre nem.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 00:14

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.