Szerző: roberto

2004. szeptember 13. 23:31

A KDE munkakörnyezet komponenseként is elérhető lesz a Mozilla megjelenítőmotorja

A KDE munkakörnyezet KPart komponenseként is elérhető

A KDE munkakörnyezet KPart komponenseként is elérhető lesz a Mozilla-alapú programok Gecko néven ismert megjelenítőmotorja -- adta hírül a hétvégén a KDE híroldala. Az augusztus végi KDE fejlesztői és felhasználói konferencián (aKademy) kezdődött portolási munkálatok eredményeként a Gecko már működik a KDE alapjául szolgáló Qt C++ grafikus rendszerkönyvtáron, és a hírek szerint a fejlesztők már közel járnak ahhoz hogy a KDE integrált webböngészőjét, a Konquerort a megszokott KHTML motor helyett a Geckoval is működtessék.

A Mozilla fejlesztését felügyelő Mozilla Foundation elnöke, Mitchell Baker a hír kapcsán elmondta: örülnek, hogy együtt munkálkodhatnak a KDE közösséggel a Gecko további platformokon való megjelenésében, illetve a KDE munkakörnyezet még jobbá tételében. Az eddigi Win32-es, Mac OS X-es és GTK-s Gecko platform mellett a KDE-be illeszthető Qt-s Gecko önálló platformként fog megjelenni, sőt bekerül a Mozilla CVS-be is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról