Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Csak szeptember 13-ától lesz letölthető a magyar nyelvű Windows XP SP2

Ady Krisztián, 2004. szeptember 09. 12:39
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az eredeti tervekkel ellentétben mégsem szeptember 8-án, hanem 5 nappal később, csak 13-án lesz letölthető a Windows XP operációs rendszer második szervizcsomagjának magyar nyelvű változata. A késés okait csak találgathatjuk, de a Microsofttól származó információk szerint maga a lokalizált változat is csupán 10-ére, azaz holnapra készül el. A frissítés a pár napos késést követően a Windows Update webhelyről, vagy az operációs rendszerbe épített Automatic Update funkción keresztül lesz elérhető.

[HWSW] Az eredeti tervekkel ellentétben mégsem szeptember 8-án, hanem 5 nappal később, csak 13-án lesz letölthető a Windows XP operációs rendszer második szervizcsomagjának magyar nyelvű változata. A késés okait csak találgathatjuk, de a Microsofttól származó információk szerint maga a lokalizált változat is csupán 10-ére, azaz holnapra készül el. A frissítés a pár napos késést követően a Windows Update webhelyről, vagy az operációs rendszerbe épített Automatic Update funkción keresztül lesz elérhető.

A redmondi cég különösen nagy hangsúlyt helyez a Windows XP Service Pack 2 megjelenésére, valamint az abban foglalt új biztonsági funkciókra. A Microsoft ezért az összes felhasználó részére, aki elakad az SP2 telepítésével vagy használatával, díjmentes telefonos terméktámogatást nyújt attól függetlenül, hogy az adott felhasználó milyen licencelési konstrukcióban jutott hozzá a Windows XP operációs rendszerhez. Természetesen ezt a szolgáltatást csak a jogtiszta szoftverek tulajdonosai vehetik igénybe.

Azoknak sem kell sokáig várniuk, akik nem rendelkeznek szélessávú internetes kapcsolattal és nem akarják megvárni a bizonyos esetekben akár 260 Mbyte-nál is nagyobb telepítőcsomag letöltését. A Microsoft közölte, hogy a Service Pack 2 CD-n is terjesztésre kerül, a lemez ingyen megrendelhető lesz a cég ügyfélszolgálatán, de a magyar SP2 telepítőkészlete valószínűleg több informatikai havilap CD-mellékletére is felkerül.

A redmondi cég magyar vezetői elmondták, hogy a Serive Pack 2 magyar változatának elkészültétől számítva mintegy három hétre van szükség a CD-k legyártására, így azok várhatóan október elején készülnek el, és lesznek elérhetők. A most gyártásba kerülő Windows XP operációs rendszerek már tartalmazzák a Service Pack 2 újdonságait, így a raktárkészletek kiürülése után az új Windowst vásárlók már a legfrissebb változatot kapják kézhez.

A Microsoft több csúszás után végül augusztus 6-án adta ki a Service Pack 2-t a PC-gyártók számára. A szervizcsomag az ismert hibák javításán kívül egy "Security Center" nevű alkalmazást is tartalmaz, ami egy továbbfejlesztett tűzfalból, valamint az operációs rendszer biztonsági beállításainak ellenőrzésére alkalmas panelből áll. Ugyancsak újdonság az Internet Explorer azon képessége, mellyel a kéretlenül felbukkanó ablakok jelensége szüntethető meg. Mindezeken kívül további fejlesztésen esett át a Wi-Fi és a Bluetooth vezeték nélküli technológiák támogatása.

A Windows XP Service Pack 2 angol verziója már letölthető a HWSW szerveréről.