:

Szerző: Ady Krisztián

2004. szeptember 8. 11:59

A Nokia bemutatta üzletembereknek szánt új okostelefonját

A Nokia ma bemutatta legújabb, Nokia 9300 készülékét, egy új, csúcstechnológiájú okostelefont. A kiváló hang- és adatfunkciókkal felszerelt Nokia 9300 a felhasználó munkastílusától vagy életvitelétől függetlenül a legjobb választás lehet a sokféle terméket egyben kínáló készülékek között.

A Nokia ma bemutatta legújabb, Nokia 9300 készülékét, egy új, csúcstechnológiájú okostelefont. A kiváló hang- és adatfunkciókkal felszerelt Nokia 9300 a felhasználó munkastílusától vagy életvitelétől függetlenül a legjobb választás lehet a sokféle terméket egyben kínáló készülékek között.

A Nokia 9300 kívülről egy vékony és elegáns mobiltelefon. A készülék kinyitásakor egy teljes billentyűzetet és 65 ezer színárnyalatot megjelenítő, jól látható kijelzőt pillanthatunk meg. A legtöbb adatkezelésre koncentráló, PDA-funkciókat mobiltelefonnal kombináló készülékkel ellentétben a Nokia 9300 hangfunkciói a legjobbak közé tartozik. A Nokia 9300 kompakt felépítésének köszönhetően a készülék bármelyik kézzel kényelmesen használható.

"A Nokia 9300 számos olyan üzletembernek elnyeri majd a tetszését, akik az adatkezelésre alkalmas készülék erőteljes funkciói mellett a hagyományos mobiltelefon megjelenéséről, kényelméről, egyszerűségéről és kezelhetőségéről sem akarnak lemondani" -- mondta Niklas Savander, a Nokia üzleti készülékek részlegének alelnöke. "Úgy gondoljuk, hogy a Nokia 9300 egy stílusos smarttelefonon belül úgy egyesíti magában ezeket a tulajdonságokat, hogy közben az eddig általában csak többféle készülék segítségével elért hatékonyságunkat sem kell feláldoznunk."

"Addig, ameddig az eladott készülékek többségét az egyéni felhasználók teszik ki, a készülék stílusa legalább annyira fontos lesz az üzleti felhasználók számára is, mint adatfunkciói" -- mondta Kevin Burden, az IDC programigazgatója. "Egy olyan készülék, mely a felhasználó elsőszámú mobiltelefonja, és ugyanakkor rendkívül könnyed alkalmazáskezelést tesz lehetővé, biztos sikerre számíthat az egyre bővülő üzleti mobilitás piacán."

A Nokia 9300 beépített billentyűzetének nyolc külön funkciógombja segítségével egy gombnyomással hozzáférhetünk a személyes információkhoz és az irodai alkalmazásokhoz. A felhasználók az öt irányban mozgatható joystickkel könnyen megtalálhatják a menükben sorakozó funkciókat és szolgáltatásokat, így gyorsan elvégezhetik feladataikat és megszerezhetik a szükséges információt.

"A Nokia 9300 a kiváló kezelhetőségről, elegáns formatervezésről, és erőteljes funkciókról szerzett tudásunkat összegzi" -- folytatta Savander. "Úgy véljük, hogy ez ma a piacon megtalálható legokosabb smarttelefon. Fontos új taggal gazdagodott a Nokia csúcstechnológiájú készülékeit tartalmazó portfolió."

A háromféle üzemmódban működő telefon a GSM/GPRS/EDGE hálózatokat támogatja. A zökkenőmentes és biztonságos mobilkapcsolatot az irodában és azon kívül a beépített kihangosítón keresztül öt résztvevővel lebonyolítható konferencia-beszélgetés, és a BlackBerry Connectet is támogató, több mellékleteket is kezelő e-mail kliens biztosítja. A Nokia 9300 infravörös és Bluetooth csatlakozásra is képes, így a felhasználók kétféle módon, vezeték nélkül szinkronizálhatják készüléküket személyi számítógépükkel vagy laptopjukkal, illetve cserélhetnek adatokat más mobilkészülékekkel.

A Nokia 9300 készüléken 80 MB memória áll a felhasználó rendelkezésére, amely külön megvásárolható MMC-kártyával 2 Gbyte-ig bővíthető. Ennyi memória bőségesen elegendő az e-mailek, dokumentumok, prezentációk, szöveges és multimédia üzenetek, csengőhangok, adatbázis-állományok, határidőnapló-bejegyzések, és tennivalólisták tárolására -- vagy a több mint 1,25 millió regisztrált fejlesztő által a Nokia 9300-ra a munkához vagy szórakozáshoz létrehozott alkalmazások telepítésére.

A készülék további szolgáltatásai között szerepel:

  • Bluetooth audiotámogatás a szabadkezes beszélgetésekhez
  • Bluetooth adattovábbítás és USB csatlakozás az egyszerű adattovábbításhoz vagy szinkronizáláshoz
  • Többféle e-mail kliens: IMAP4, POP3, SMTP, SyncML és BlackBerry Connect
  • Biztonsági funkciók, például SSL/TLS, egyéni tűzfallal és víruskeresővel felszerelt IPsec VPN a vállalati információk biztonságos eléréséhez
  • Nagy sebességű internetezés, HTML 4.01, XHTML és JavaScript 1.3 támogatással
  • Beépített irodai alkalmazások dokumentumok, táblázatok, prezentációk és PDF állományok megjelenítésére, így mobil irodánkat lényegében bárhova magunkkal vihetjük
  • MP3- és multimédia lejátszó az irodai szórakozáshoz és a szabadidő eltöltéséhez

A Nokia 9300 a tervek szerint 2005 első negyedévében jelenik meg a piacon. A Nokia kétféle háromsávos változatban adja ki a Nokia 9300-at: ez egyik az európai és az ázsiai mobilhálózatokra (900/1800/1900 MHz), míg a másik az amerikai kontinens mobilhálózataira (850/1800/1900 MHz) optimalizált.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.