Szerző: Ady Krisztián

2004. szeptember 6. 17:40

Gyors és egyszerű helymeghatározást nyújt a Nokia új TETRA mobilkészüléke

A Nokia a finnországi Tampere-i Safety and Security vásáron mutatta be TETRA kínálata új tagját, a hordozható Nokia THR880i rádióterminált. A GPS-vevőt magába foglaló Nokia THR880i segítségével a bevetésirányítási központ vezetői nyomon követhetik és meghatározhatják a felhasználók, például a mentőszolgálat tagjainak mozgását és tartózkodási helyét. A rádió-felhasználók egyetlen gombnyomással elküldhetik tartózkodási helyük koordinátáit az előre meghatározott címre.

HIRDETÉS

A Nokia a finnországi "Tampere-i Safety and Security" vásáron mutatta be TETRA kínálata új tagját, a hordozható Nokia THR880i rádióterminált. A GPS-vevőt magába foglaló Nokia THR880i segítségével a bevetésirányítási központ vezetői nyomon követhetik és meghatározhatják a felhasználók, például a mentőszolgálat tagjainak mozgását és tartózkodási helyét. A rádió-felhasználók egyetlen gombnyomással elküldhetik tartózkodási helyük koordinátáit az előre meghatározott címre.

A Nokia THR880i 130 x 130 képpontos, 65356 színárnyalatot felvonultató kijelzője és XHTML böngészője változó fényviszonyok között is lehetővé teszi a színes képek, grafikák, illetve XHTML és HTML oldalak megjelenítését.

"A Nokia THR880i tervezése során is az egyszerű kezelés maradt a legfontosabb célunk" -- mondta Kenneth Björklund, a Nokia Multimédia üzletágának TETRA terminálokkal foglalkozó igazgatója. "A készenléti szervezetek a készülék beépített GPS-vevővel, aktív TFT-kijelzővel, és XHTML böngészővel is ellátott funkciókészletének köszönhetően könnyebben oldhatják meg az előttük álló, felelősségteljes feladatokat. Mostantól kezdve a különböző szervezetek figyelemmel kísérhetik egységeik mozgását, a rádió-felhasználók pedig gyorsan és könnyen hozzáférhetnek a fontos információkhoz."

A Nokia THR880i három frekvenciasávú kivitelben lesz kapható. A 380-400 és 410-430 MHz-es sávra készült rádiók szállítása 2004 utolsó, míg a 800 MHz-es sávra szánt készülékeké 2005 első negyedévében indul.

A TETRA (földi trönkölt rádió) az Európai Távközlési Szabványügyi Hatóság (ETSI) által meghatározott egyetlen, nyílt, digitális, trönkölt rádiószabvány, amely a legmagasabb követelményeket támasztó professzionális mobilrádió-felhasználók igényeit is kielégíti.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 16:10

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.